Ο Μάγος του Οζ από τις εκδόσεις Μίνωας

Ξερετε τι μένει σε  μια βιβλιοθήκη όταν μεγαλώσεις; Όμορφα κλασικά διαχρονικά παραμύθια. Σίγουρα κάθε μέρα βγαίνουν καινούργια που είναι πολύ καλά και ωραία. άλλα κάποια διαχρονικά παραμύθια θα ήθελες να τα έχεις στην βιβλιοθήκη σου. Να έχεις μια όμορφη παρακαταθήκη για τα παιδιά σου. πιστέψτε με αυτά τα βιβλία είναι αθάνατα. Ενα τετοιο βιβλιο ειναι αυτο που εχω στα χερια μου΄΄  Ο μάγος του ΟΖ  ΄΄
τώρα θα σας πω λίγα λόγια το συγκεκριμένο βιβλίο που έχω στα χέρια μου.

Ο Λ. Φρανκ Μπάουμ (Lyman Frank Baum, N. Υόρκη 1856-Χόλιγουντ 1919) προτού αφοσιωθεί αποκλειστικώς στο γράψιμο είχε περάσει από διάφορα επαγγέλματα, όπως διευθυντής σκηνής, δημοσιογράφος, ηθοποιός και πλανόδιος πωλητής. Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1899 με τίτλο Father Goose: His Book (Το Βιβλίο του Πατέρα Χήνου) και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ ένα χρόνο αργότερα το αναγνωστικό κοινό ξετρελάθηκε με τον Θαυμαστό κόσμο του Οζ (The Wonderful Wizard of Oz). Το έργο αυτό ανέβηκε κατ’ επανάληψιν στο θέατρο και γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνίστρια τη νεαρή τότε Τζούντι Γκάρλαντ, η οποία απέδωσε καταπληκτικά το ρόλο της χαριέστατης Ντόροθι. Η ταινία θεωρείται μια από τις δέκα δημοφιλέστερες στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου. Αργότερα, το 1925, σε άλλη κινηματογραφική έκδοση, το ρόλο του τενεκεδένιου ξυλοκόπου κρατούσε ο Όλιβερ Χάρντι, ο γνωστός σε όλους μας Χοντρός.


Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά βιβλία παγκοσμίως, και συνεχώς αγαπιέται και ασταμάτητα κυκλοφορεί ήδη από τις αρχές του περασμένου αιώνα, καθώς προείπαμε. Στο Larousse Dictionary of Writers αναφέρεται πως η ελκυστική πλοκή του (appealing plot) είναι που έκανε το βιβλίο κοσμαγάπητο. Εμείς θα προσθέταμε κι έναν ακόμα παράγοντα: τη χαριτωμένη ηρωίδα του, την αφοπλιστική Ντόροθι.

Ο Μάγος του Οζ γράφτηκε από τον Αμερικανό Λ. Φρανκ Μπάουμ και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1901.



Στην ιστορία αυτή, η Ντόροθι και το σκυλάκι της μεταφέρονται, παρασυρμένοι από έναν κυκλώνα, στη χώρα του Οζ.
Εκεί θα συναντήσουν το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Δειλό Λιοντάρι που θα τους συντροφεύσουν στο ταξίδι τους προς τη Σμαραγδένια Πόλη.
Εκεί η μικρή Ντόροθι ελπίζει να συναντήσει τον μόνο άνθρωπο που μπορεί να τη βοηθήσει να επιστρέψει στην πατρίδα της, τον Μάγο του Οζ!
Θα καταφέρει, άραγε, να τον βρει;
Κι αν ναι, θα είναι πρόθυμος εκείνος να τη βοηθήσει;
Μια υπέροχη, μαγική ιστορία που μας υπενθυμίζει τη σημασία των φίλων, του σπιτιού και της οικογένειας.




θα το βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου