Διαβάσαμε το ΄΄Μολέμα΄΄ ένα παραμύθι για όσα βιώσαμε τη περίοδο της καραντίνας

Τι είναι το ΜΟΛΕΜΑ;

Γιατί αναστατώνει την ξένοιαστη ζωή και την ανέμελη ρουτίνα των ευτυχισμένων πουλερικών στη φάρμα «Ο Μακάριος»; Γιατί στην αρχή τα πουλερικά θεωρούν ότι το ΜΟΛΕΜΑ δεν τους αφορά; Γιατί πιστεύουν ότι δεν θα τους αγγίξει τίποτα από όλα αυτά; Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις τους και πώς το αντιμετωπίζουν τελικά;
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί ένα παραμύθι για την υπευθυνότητα που χρειάζεται να δείχνουμε απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους όταν παρουσιάζεται μια δυσκολία. Ένα παραμύθι στο οποίο ο Φίλιππος Μανδηλαράς με τις λέξεις του και η Ναταλία Καπατσούλια με τις εικόνες της κατάφεραν να αποτυπώσουν άριστα το πώς οι Έλληνες αντιμετώπισαν τον κορονοϊό και πώς τελικά κατάλαβαν ότι δεν επρόκειτο για κάτι αστείο και μακρινό, αλλά για κάτι επικίνδυνο για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, πιθανόν και για τους ίδιους, πιθανόν και για άλλους αγαπημένους τους. 
Οι δυο δημιουργοί, λοιπόν, έφτιαξαν μια διασκεδαστική και συγχρόνως ρεαλιστική για εμάς τους ενήλικες  ιστορία για την πανδημία μια ιστορία που εξηγεί -όσο αυτό είναι δυνατόν- στα μικρά και στα μεγάλα παιδιά τα όσα ζήσαμε την περίοδο της Καραντίνας , που δίνει ουσιαστικές συμβουλές αυτοπροστασίας και υγιεινής, που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και που πλέον έχουμε αποκτήσει  ατομική ευθύνη.
Το βιβλίο είναι ανακουφιστικό και χρήσιμο και ελπίζουμε και εμείς στο μέλλον όλο αυτό που περάσαμε να γίνει ιστορία και όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαμε για την προστασία μας να γίνει ενθύμιο στα μουσεία.
 Ας  διαβάσουμε αυτό το παραμύθι τόσο στα μικρά μας όσο και στους εαυτούς μας. Ίσως μάλιστα να μας αναγνωρίσουμε κάπου ανάμεσα στους πρωταγωνιστές…

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Παπαδόπουλος και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου