Τα νέα προεφηβικά μυθιστορήματα των εκδόσεων Κέδρος

To νέα προεφηβικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις κέδρος:
Tι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου; και Βοήθεια! Εγώ δεν είμαι ιδιοφυΐα
Και στα δυο βιβλία θα βρείτε ένα τρόπο ελκυστικό και με την ανάγνωση το κείμενο θα σε συνεπάρει.

Tι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου
Ένα βιβλίο πρωτότυπο και ευρηματικό γραμμένο με τον με τον ιδιαίτερο και εξόχως απολαυστικό τρόπο αφήγησης της Εύας κασσιτέρου που σε συνεπαίρνει η ανάγνωση του συνδυάζοντας το σαγηνευτικό κείμενο με ένα υπέροχο και με έντονα εκφραστικά σκίστα.
Το κείμενο σε καθηλώνει από τις πρώτες κιόλας γραμμές. Το καλό είναι αν ο αναγνώστης το πιάσει στα χέρια του δεν θα το αφήσει. Ίσα ίσα θα αφήσει οτιδήποτε δουλειές έχει, μέχρι να δει τι γίνεται στο τέλος του βιβλίου.
Η διασκέδαση ο προβληματισμός η συμπεριφορά, η συγγνώμη η συγχώρεση είναι στοιχεία που θα παρελάσουν στο βιβλίο. Μέσα ακόμη θα βρείτε και την αδικία και την κακή συμπεριφορά που θα ηττηθούν από την καλοσύνη και την καλή διάθεση. Το βιβλίο είναι για μικρούς αναγνώστες αλλά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ που είμαι λίγο μεγαλύτερη από τα 20 {πλακά κάνω}

Το βιβλίο δίνει πολλές αλήθειες και μας δίνει ωθεί να αλλάξουμε πορεία να βελτιώσουμε το χαρακτήρα. Η αγάπη παιδί μου δεν χρειάζεται χρήματα αλλά καρδιά μια από τις καλύτερες φράσεις που διάβασα μέσα στο βιβλίο


Υπόθεση Βιβλίου

Με φωνές, τιμωρίες και παράλογες απαιτήσεις η κυρία Κατερίνα Στριμμένου, γνωστή και ως η κυρία «όνομα και πράγμα», προσπαθεί να τιθασεύσει τους μαθητές της. Όλοι την τρέμουν. Ακόμα και οι γονείς. Στα γενέθλιά της τα παιδιά, για να την καλοπιάσουν, της προσφέρουν μια ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα. Μα, ακόμα και τότε, η αντίδρασή της δεν είναι αυτή που περίμεναν!
Υπάρχει τρόπος, άραγε, οι μαθητές της, με αρχηγό τον Μανόλη Κουλούρη ή Μαυροπόδη, να την κάνουν να αλλάξει; Τι ρόλο μπορεί να παίξουν μια γάτα και μια αράχνη; Πού οφείλεται η συμπεριφορά της δασκάλας; Τι συμβαίνει, τελικά, με την κυρία Στριμμένου;

Ένα βιβλίο για τη συγγνώμη και την αξία της στη ζωή μας· για τα μικρά ή τα μεγάλα ανεξίτηλα σημάδια που δεν μας αφήνουν να χαιρόμαστε όσα πραγματικά έχουν σημασία.




Βοήθεια! Εγώ δεν είμαι ιδιοφυΐα
Υπόθεση Βιβλίου

Όλοι θεωρούν τη Λέα ιδιοφυΐα. Εκείνη όμως ανησυχεί: πρέπει να παραδώσει την έκθεσή της σε δύο μέρες και δεν έχει γράψει ακόμα ούτε μία γραμμή… Φοβάται πως θα πάρει κακό βαθμό και κανείς δεν θα της το συγχωρέσει, επειδή δεν το συνηθίζει και όλοι προσδοκούν πάντοτε κάτι καλύτερο από εκείνη...Σε αυτή την πολυκατοικία, όπως και σε κάθε άλλη, οι ένοικοι έρχονται αντιμέτωποι με διάφορες αναποδιές της ζωής... Ευτυχώς, πάντοτε υπάρχει κάποιος να νοιαστεί και να φροντίσει τον διπλανό του.


Ένα απλό και διασκεδαστικό αλλά συνάμα μας προβληματίζει ευχάριστα η αφήγηση του βιβλίου. Καθημερινά προβλήματα που έχει μια οικογένεια και γενικά μια πολυκατοικία.. Ο τρόπος γραφής είναι εύκολος και ευχάριστος. Θα περάσει πολύ γρήγορα η ώρα του παιδιού σας .
Τα βιβλία θα τα βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου