Διαβάσαμε τα νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Δύο υπέροχα βιβλία από μια σημαντική και πολύ δημοφιλή συγγραφέα παιδικών βιβλίων, γραμμένα σε στιχάκια, με υπέροχη εικονογράφηση, είναι αυτά που θέλω να παρουσιάσω σήμερα! Είναι τα παρακάτω! 


Τα διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες και τα έχουμε αγαπήσει για τις πανέξυπνες, φανταστικές ιστορίες , τις μοναδικές εικόνες και τα έντονα ευφάνταστα χρώματά τους.. δεν είναι τυχαίο που η συγγραφέας είναι τόσο δημοφιλής με εκατομμύρια πωλήσεις ανά τον κόσμο.. τα προτείνουμε κ τα δυο!
Το πρώτο μας γνωρίζει την πασχαλίτσα που αν κ ήσυχη, ήπιων τόνων,μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα με το να μιλήσει ακριβώς όταν πρέπει και το δεύτερο μας μαγεύει η δύναμη που έχει ο μονοκερος που πραγματοποιεί τις ευχές του Ζαχαρή. Αλλά τελικά πότε θα είναι πραγματικά ικανοποιημένος; 


 Τι άκουσε η πασχαλίτσα
Στο αγρόκτημα επικρατεί πανδαιμόνιο, με τόσα βελάσματα και κακαρίσματα, γαβγίσματα και χλιμιντρίσματα. Όταν όμως δύο πονηροί κλέφτες αποφασίζουν να κλέψουν την όμορφη αγελάδα, το πιο σιωπηλό και μικροσκοπικό πλασματάκι είναι που θα σώσει την κατάσταση!



Κι η πασχαλίτσα η µικρή, που ως τότε δε µιλούσε,
στα ζώα αµέσως έτρεξε και τα προειδοποιούσε:
«Θα κλέψουν τη γελάδα µας, αν κάποιος δεν τη σώσει!
Άκουσα και το σχέδιο που έχουν καταστρώσει!».



 Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος




Όταν ο Ζαχαρής, ένα ξύλινο αλογάκι, εύχεται να μπορούσε να δει τον κόσμο, ένας λευκός μονόκερος με μαγικές δυνάμεις τον μεταμορφώνει σε αληθινό άλογο. Όμως, αφού δουλεύει σε αγρόκτημα, τρέχει στον ιππόδρομο και δίνει παράσταση σε τσίρκο, ο Ζαχαρής καταλαβαίνει ότι πρέπει να προσέχει τι εύχεται και συνειδητοποιεί πόσο του λείπουν τα παιδιά που έπαιζαν μαζί του.


Είναι άραγε πολύ αργά για άλλη μια ευχή;

Αγέρωχα τη χαίτη του
τινάζει µε ορµή
κι έπειτα κάνει εφτά στροφές,
και γίνεται η ευχή!



Θα  τα βρείτε στις εκδόσεις Μεταίχμιο



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου