Θέλεις να μάθεις και εσύ για την νύχτα της αλήθειας του Σπύρου Πετρουλάκη;

Φέτος, ο αγαπητός συγγραφέας όλων των αναγνωστών, Σπύρος Πετρουλάκης, μας συστήνει την ανατρεπτική  «νύχτα της αλήθειας», το έβδομο κατά σειρά μυθιστόρημά του για ενηλίκους, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Η νύχτα της αλήθειας είναι το νέο, κοινωνικό μυθιστόρημα του συγγραφέα, μέσα από τις σελίδες του οποίου, ξεχύνονται ορμητικά, πλούσια συναισθήματα αγάπης- μίσους, θυμού, φόβου, εγωισμού και υπέρμετρης φιλοδοξίας, αλλά και μηνύματα, που θέλουν να δώσουν το δικό τους μήνυμα. Μηνύματα αστείρευτης καλοσύνης, άδολης αγάπης και απύθμενης ανθρωπιάς! Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στην ζωή μας, που θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε  αγγέλους που κατέβηκαν στη γη. Αυτοί οι άνθρωποι στοχεύουν να αποκαλύψουν αλήθειες που τόσα χρόνια ήταν κρυμμένες και να σκορπίσουν θετική ενέργεια.
 Η κεντρική πρωταγωνίστρια στη νύχτα της αλήθειας, η Ελευθερία, έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Είναι ο «επί γης άγγελος», που με την  καλοσύνη της, την γλυκύτητα και το ιδιότυπο χιούμορ της, μπαίνει διακριτικά στην ζωή των πρωταγωνιστών, για ν΄ απαλύνει τα τραύματά τους με υπομονή, αν και σηκώνει και αυτή το δικό της γολγοθά ποτέ δεν έπεσε κάτω , ποτέ δεν έχασε το χαμόγελο της, ποτέ δεν μοιράστηκε τα βάσανα της. Ίσα ίσα μόνο χαμόγελο σκορπούσε και μοίραζε
Το σκηνικό, όπου στήνει την ιστορία ο συγγραφέας, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο -στο μεγαλύτερο μέρος του- από ένα μαγευτικό τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, όπως είναι η πανέμορφη Ιθάκη και τα όρη Άγραφα της Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα τ΄ απόκρημνα όρη των Αγράφων, κόβουν την ανάσα των πρωταγωνιστών, όταν αντικρύζουν τους γκρεμούς, αλλά και τα γκρίζα ανταριασμένα σύννεφα, που απλώνονται στα πόδια τους, τα δύσβατα από την πλούσια βλάστηση μονοπάτια, τα κρυμμένα μες το βουνό ποτάμια, ξωκκλήσια και πλατάνια. Επιπλέον, η νύχτα της αλήθειας, κρύβει στον ουρανό της, τρία ολόχρυσα αστέρια, που όταν αποκαλυφθούν, θα λάμψει η αλήθεια. 
Ένα μωρό βρίσκεται μόνο και αβοήθητο κοντά στο πτώμα της μητέρας του. Ο πατέρας οδηγείται στην φυλακή, καθώς όλα τα στοιχεία συνηγορούν εναντίον του. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα ένα έφηβο κορίτσι, η μικρή Φένια, εξαφανίζεται από την κατασκήνωση. Ο Διονύσης, ένας ηλικιωμένος άνδρας, επισκεπτόμενος την κατάκοιτη γυναίκα του στο νοσοκομείο, γνωρίζει την Ελευθερία, στο χώρο εργασίας της. Δειλά-δειλά, αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της πολυτάραχης ζωής του, με την συγκατάβαση, την υπομονή και την κατανόηση της ίδιας. Η Ελευθερία είναι μία σπάνια γυναίκα, μία φίλη καρδιάς, που ο κάθε ένας από εμάς θα ήθελε να είχε.

Ένα πλάσμα σπάνιου χαρακτήρα, μια γυναίκα έτοιμη, να χαρίσει μία ζεστή αγκαλιά, να προσφέρει έναν στιβαρό ώμο σε κάποιον που έχει πονέσει, γιατί η ενσυναίσθηση και η συμπόνοια προς στον συνάνθρωπο αποτελούν γι΄αυτήν, ανάσα και ανάγκη ψυχής. Καθώς τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, με παράλληλη εξιστόρηση στο παρελθόν και στο παρόν, η Ελευθερία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ιστορίας σκοτεινής με πολύ καλά καταχωνιασμένες αλήθειες, που όταν βγουν στην επιφάνεια, ζωές ανατρέπονται, δεδομένα αλλάζουν.

Για ακόμη μια φορά ο Σπύρος Πετρουλάκης ασχολείται με κοινωνικά θέματα φωτιά, που πυροδοτούν την σκέψη. Οι ήρωές του, θύματα συνήθως μιας κοινωνίας ανισορροπιών, πασχίζουν με τις πράξεις και τα λόγια τους να πάρουν απαντήσεις για τα προσωπικά τους δράματα, βιώνοντας με ψυχή και σώμα τις συνέπειες και τα καμώματα της μοίρας.


Ένα βιβλίο τόσο αληθινό, με ουσιαστικά ανθρώπινα συναισθήματα που  κερδίζει από την αρχή τον αναγνώστη.
Όλα τα βιβλία του Σπύρου Πετρουλάκη θα τα βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας

Μέχρι του χρόνου κάντε υπομονή ήδη το επόμενο λογοτεχνικό του βιβλίο το έχει ήδη γράψει και τώρα το χτενίζει επιμελώς

Αναμένουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου