Βιβλία για 9 ετών και άνω από τις εκδόσεις Μίνωας

 Φέτος τα Χριστούγεννα είναι λίγο διαφορετικά οπότε στα παιδιά σας κάντε ένα υπέροχο δώρο. 
Βιβλία για παιδιά άνω των 9 ετών. 

Σερ-Λουπ 9: Έγκλημα στο κυνήγι της αλεπούς 

Λονδίνο, 1872. Η Αϊρίν ανησυχεί για τον πατέρα της. Τον χειμώνα η διάθεση του Λεοπόλδου Άντλερ γίνεται όλο και πιο μελαγχολική. Για να τον βγάλει από τις σκοτεινές του σκέψεις, ένας φίλος τον καλεί να περάσει μερικές μέρες στην εξοχή, σε μια υπέροχη αγροικία με μεγάλο κήπο. Η Αϊρίν θα αφιερώσει τον χρόνο της στη λογοτεχνία και την ιππασία, ενώ ο πατέρας της θα συμμετάσχει σε ένα κυνήγι αλεπούς. Σε αυτό το φαινομενικά ήρεμο περιβάλλον, ωστόσο, εξαφανίζεται ένας μυστηριώδης άντρας. Η Αϊρίν αμέσως καταλαβαίνει πως κάτι ύποπτο συμβαίνει και στέλνει στον Σέρλοκ και τον Λουπέν ένα γράμμα ζητώντας βοήθεια. Και ενώ η είδηση για μια στυγερή δολοφονία αναστατώνει το χωριό, οι τρεις φίλοι, και πάλι μαζί, αρχίζουν να ερευνούν μια νέα υπόθεση που έχει τις ρίζες της σε σκοτεινά και παράξενα γεγονότα του παρελθόντος.

Ο θησαυρός του Κυβερνήτη

Αν δε σου αρέσουν η περιπέτεια, οι γρίφοι και τα αινίγματα, πρέπει να αφήσεις αμέσως αυτό το βιβλίο από τα χέρια σου. Αν όμως σου αρέσουν, τότε ίσως κρατάς το πιο περιπετειώδες βιβλίο!

Τι θα έκανες:
Αν έβρισκες ένα ξεχασμένο για χρόνια
τετράδιο γεμάτο αινίγματα που ζητούν λύσεις;
Αν ξετύλιγες ένα κουβάρι που στην άκρη του
υπάρχει ένας μυθικός θησαυρός;

Μια παρέα πέντε παιδιών ψάχνει ανάμεσα στα κυκλώπεια τείχη, σε αρχαία θέατρα και σε κάστρα και ζει μια διαφορετική περιπέτεια αναζητώντας τον Θησαυρό του Κυβερνήτη. Μήπως τελικά η Ιστορία είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός και εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς αν θα τον βρούμε;

Νέμο 2, Ο πέτρινος γίγαντας

Πράγα, 1830

Ο Νέμο αναζητά έναν μυστηριώδη θησαυρό που θα σώσει το βασίλειο του Μπούντελκαντ. Μαζί με τους φίλους του, τον Ντανιέλ, την Άσλιν και τον πιστό σκύλο του, Ναυτίλο, θα πετάξει πάνω από την Ευρώπη με το αερόπλοιό του. Προορισμός τους είναι η Πράγα και ένας ραβίνος που μπορεί να τους βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση ενός πολύ σημαντικού στοιχείου που θα τους οδηγήσει στον θησαυρό. Θα πρέπει, όμως, να λύσουν το αίνιγμα προτού η Ζήτα και οι Κόκκινοι ανακαλύψουν τα ίχνη τους.

Καθώς η ομίχλη πυκνώνει και απλώνεται πάνω από την Πράγα, θα καταφέρει ο Νέμο να κρατήσει κρυφά τα μυστικά που τυλίγουν το παρελθόν του και να φέρει εις πέρας την επικίνδυνη αποστολή του;

Σ.Ρ.Μ.1: Ληστεία στο Χάιλαντ Φάλκον

Ο εντεκάχρονος Χάρισον Μπεκ και ο θείος του, Ναθάνιελ, είναι καλεσμένοι στο τελευταίο ταξίδι του Χάιλαντ Φάλκον, του πιο διάσημου ατμοκίνητου τρένου της Βρετανίας. Το διάσημο βασιλικό τρένο, με τους διακεκριμένους επιβάτες, θα κάνει τον γύρο της Σκοτίας φτάνοντας μέχρι ψηλά στον βορρά, στην όμορφη περιοχή των Χάιλαντς. Ο Χάρισον, αν και αρχικά ήταν αρνητικός, τελικά απολαμβάνει το ταξίδι, εξερευνά τα βαγόνια, σκαρφαλώνει στην οροφή του τρένου, παρακολουθεί τους επιβάτες και κάνει πολλές ζωγραφιές.

Το πρώτο βράδυ ανακαλύπτει κάτω από το τρόλεϊ φαγητού έναν λαθρεπιβάτη. Είναι ένα κορίτσι στην ηλικία του, η Λένι, κόρη του οδηγού. Είναι τέτοια η αγάπη της για τα τρένα που μπήκε στα κρυφά για να ζήσει αυτό το ταξίδι. Όταν όμως ένα πολύτιμο κόσμημα εξαφανίζεται, ο Χάρισον και η Λένι θα βρεθούν στη δίνη μιας μεγάλης έρευνας όπου όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι. Θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο και να πιάσουν τον ένοχο πριν φτάσουν στο τέλος της διαδρομής;

Ψίθυροι στην τραπεζαρία, σημειώσεις στη βιβλιοθήκη, άγνωστοι επιβάτες: ανακαλύψτε τα στοιχεία και βοηθήστε τον Χάρισον και τη Λένι να λύσουν το μυστήριο. Γρήγορη πλοκή και με υπέροχη εικονογράφηση, ένα μαγευτικό ταξίδι με τρένο που θα σας μείνει αξέχαστο!

Ν.Ι.Βερν5: Παγιδευμένοι στη Σελήνη

Νάντη (Γαλλία), τέλη του καλοκαιριού του 1840. Φέτος ο Εθνικός Διαγωνισμός Νεαρών Εφευρετών πραγματοποιείται στη Νάντη. Η ευκαιρία φαντάζει μοναδική για τον Ιούλιο, που θέλει να παρουσιάσει έναν πύραυλο που θα ταξιδέψει στη Σελήνη. Ωστόσο, μια συνωμοσία υφαίνεται… κι ο Ιούλιος με τους φίλους του θα βρεθούν μακριά από τη Γη.

Κοιτάζοντας γύρω τους δεν βλέπουν ούτε ένα δέντρο, ούτε ένα φυτό… Μόνο κάτι τεράστιους κρατήρες σαν εκείνους που προκαλεί η πτώση μετεωριτών. Το έδαφος είναι τόσο στεγνό σαν να μην έχει πέσει ποτέ ούτε μια σταγόνα νερό πάνω του και η ατμόσφαιρα είναι σχεδόν αποπνικτική.Το τοπίο που απλώνεται μπροστά τους μοιάζει σεληνιακό. Ο Ιούλιος, η Μαρί, ο Χουάν κι η Καρολίνα νιώθουν ότι βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια ιστορία επικίνδυνη και σκοτεινή….


βιβλια για όλες τις προτιμήσεις για τους πιο απαιτητικούς αναγνωστες 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου