Η κυρία Άιφελ της Alice Briere Haquet εκδόσεις Παπαδόπουλος

Πριν λίγες μέρες λάβαμε ένα πολύ ωραίο και γλυκό βιβλίο που μιλάει για την αγάπη από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος . Αν θέλεις να μιλήσεις στο παιδί σου για την αγάπη τότε το κατάλληλο βιβλίο είναι αυτό. Ίσως πέρασε η 14 Φεβρουάριου αλλά  για την αγάπη μπορείς να μιλάς όλο το χρόνο



 Ένας πολύ γλυκός τρόπος να μιλήσεις στο παιδί για την αγάπη είναι να του διαβάσεις το βιβλίο "Η κυρία Άιφελ" της Alice Briere Haquet, σε ονειρεμένη εικονογράφηση της Csil. Μάλιστα έχει λάβει το βραβείο καλύτερου 
εικονογραφημένου βιβλίου από τους New York Times! Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Άιφελ είναι ένας μηχανικός ευτυχισμένος, νέος, γοητευτικός κι ερωτευμένος. Που για την Κάτια, την όμορφή του αγαπημένη, το αδύνατον ξέρει να περιμένει.

Μήπως ο πύργος του Άιφελ κατασκευάστηκε από μια αγάπη μεταξύ δυο ανθρώπων;

Ο Άιφελ είναι ένα μηχανικός ο οποίος είναι τρελά ερωτευμένος με την πανέμορφη Κάτια. Ζούνε ευτυχισμένοι αλλά όπως συμβαίνει συνήθως δεν κρατάει για πολύ αυτό. Η Κάτια αρρωσταίνει και ο καημένος ο Άιφελ κάνει τα πάντα για να την σώσει.. Όταν καταλαβαίνει ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα πια, αποφασίζει να φτιάξει ένα μνημείο για χάρη της αγαπημένης του. Τον πύργο του Άιφελ. Μόλις ολοκληρώνει το έργο του και πάει εκεί την αγαπημένη του, βλέπει όλη την αγάπη που του έχει στα μάτια της και καταλαβαίνει ότι της έχει δώσει το σωστό γιατρικό, αυτό που δεν μπόρεσαν να της δώσουν όλοι οι γιατροί του κόσμου. Την αγάπη του!


Αυτή την φανταστική εκδοχή αφηγείται στο τρυφερό της παραμύθι η Alice Briere Haquet και μας συστήνει την κυρία Άιφελ -την Κάτια- που για το καλό της υγείας της ο νεαρός μηχανικός Άιφελ έφτιαξε έναν ολόκληρο σιδερένιο πύργο μέσα στο Παρίσι… Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και την απόδοση του ποιητικού κειμένου στα ελληνικά έκανε η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη.

Διαβάστε το πρώτο μέρος  εδώ

θα το βρείτε σε προνομιακή τιμή

ευχαριστούμε τις εκδόσεις Παπαδόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου