Διαβάζοντας για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη από τις εκδόσεις Στρατίκη

Λόγω της μεγάλης εθνικής γιορτής που πλησιάζει τα βιβλία που διαβάζουμε αυτή τη περιόδου είναι επίκαιρα.
Ο Θεόδωρος κολοκοτρώνης ''ήρθε'' στο σπίτι μου επιβλητικά να μου ξανά θυμίσει πολλά ιστορικά  πράγματα που αγνοούσα και  έτσι σαν μία επανάληψη  επανήλθαν πάλι στη θύμηση μου
Φυσικά τα βιβλία τα καλύτερα με την θαυμάσια εικονογράφηση με τον πιο σωστό διατυπωμένα αλλά και με μια αφίσα δώρο του κάθε ήρωα θα βρείτε μόνο στις εκδόσεις Στρατίκη.



Στο βιβλίο “Κολοκοτρώνης η αδούλωτη γενιά” τιμούμε εκείνους που με το γιαταγάνι τους, μέσα από ποταμούς αίματος και δακρύων, έφεραν την λευτεριά στην σκλαβωμένη από τους Τούρκους πατρίδα μας. Κάθε τόμος είναι θαυμάσια εικονογραφημένος και σε κάθε βιβλίο υπάρχει και μία μεγάλη αφίσα του ήρωα. Η σειρά αυτή αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για τους μαθητές.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (3 Απριλίου 1770 - 4 Φεβρουαρίου 1843) ήταν αρχιστράτηγος και ηγετική μορφή της Επανάστασης του 1821, πολιτικός, πληρεξούσιος, σύμβουλος της Επικράτειας. Έμεινε γνωστός και ως Γέρος του Μοριά.
πολέμησε στις μάχες <<Μάχη των Δερβενακίων, Άλωση της Τριπολιτσάς, Μάχη του Βαλτετσίου>.
Από μικρός, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ακολούθησε τον πατέρα του στις διάφορες περιπέτειές του. Σε ηλικία μόλις 15 ετών έγινε αρματωλός εναντίον των κλεφτών που λυμαίνονταν την περιφέρεια του Λεονταρίου.

Η δράση του Κολοκοτρώνη σιγά-σιγά απλώθηκε, μαζί με τη φήμη του, σ' όλη την Πελοπόννησο. Το 1802 είχε γίνει τόσο επικίνδυνος στους κατακτητές, ώστε ο βοεβόδας της Πάτρας πέτυχε να εκδοθεί σουλτανικό φιρμάνι που τον καταδίκαζε σε θάνατο και ανάθετε την εκτέλεση στους προεστούς, οι οποίοι αν δεν κατόρθωναν να τον σκοτώσουν θα εκτελούνταν οι ίδιοι.
Αξίζει να τονιστεί η στρατηγική φυσιογνωμία του Κολοκοτρώνη, καθώς διοικούσε τα στρατεύματα με ιδιοφυή τρόπο, χρησιμοποιώντας τις τακτικές του κλεφτοπολέμου, ώστε να μπορεί να αντεπεξέρχεται το στράτευμα στην αριθμητική υπεροχή του αντιπάλου. Ενδεικτικό της δυσκολίας του αγώνα του '21 είναι το παρακάτω απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του:
Μεγάλη αφίσα δώρο σε κάθε βιβλίο με τον αντίστοιχο ήρωα

Υπήρξε ένθερμος οπαδός της πολιτικής του Καποδίστρια και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την ενθρόνιση του Όθωνα.

Στις εκδόσεις θα βρείτε πολλούς ήρωες του 21 επισκεφτείτε το site 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου