Ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου για μία θέση στους παιδικούς σταθμούς με voucher από το ΕΣΠΑ




Με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και την επιλογή των δικαιούχων, οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να εκτυπώσουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher) για κάθε παιδί (μια για κάθε παιδί) από την ειδική εφαρμογή «οριστικά αποτελέσματα» της ΕΕΤΑΑ (μέσω της διαπίστευσης του ΤAXISNET) και να απευθυνθούν, μέχρι και την 2-9-2019, σε οποιαδήποτε Δομή της επιλογής τους για την εγγραφή των παιδιών τους.
Προϋπόθεση όμως θα είναι να υπάρχει διαθέσιμη θέση στον παιδικό σταθμό που επιλέγουν οι γονείς. Το πρόβλημα γνωστό, ελάχιστες θα είναι οι κενές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί ήδη αφου οι παιδικοί σταθμοί ιδιωτικοί και δημοτικοί έχουν κάνει εγγραφές εδώ και πολύ καιρό, χωρίς βέβαια την επιδότηση του voucher. Οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τα τελευταία χρόνια φθήνουν, αν και η προηγούμενη κυβέρνηση ξεκίνησε πρόγραμμα επιδότησης δημιουργίας θέσεων.

Από την ΕΕΤΑΑ σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι δύνανται να απευθυνθούν για την εγγραφή του / των παιδιού / ών τους είτε στην Δομή , για την οποία ενημερώθηκαν μέσω του ειδικής εφαρμογής ότι υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης του παιδιού τους , δυνάμει της ενδεικτικής σύζευξης , είτε σε οποιαδήποτε άλλη δομή επιθυμούν . Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της σύζευξης είναι ενδεικτική και δεν παράγει δεσμευτικά αποτελέσματα τόσο για τον Φορέα / Δομή όσο και τον ωφελούμενο / κάτοχο « Αξίας Τοποθέτησης - voucher.

Χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται, όπως κάθε χρόνο, θα βρεθούν από σήμερα αντιμέτωπες με το πρόβλημα της αναζήτησης μιας θέσης στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς αν και είναι δικαιούχες με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Χθες το απόγευμα  23/7, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα στο eetaa.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου