Η ιστορία του αυτοκινήτου εκδόσεις Ψυχογιός


Όταν έχεις μικρά παιδιά και ειδικά αγόρια  στο σπίτι θα ακούς μονό για μπάλα και αυτοκίνητα. 
Την προηγούμενη εβδομάδα πήραμε στα χέρια μας το βιβλίο η ιστορία του αυτοκινήτου και ενθουσιάστηκε ο μεγάλος γιος γιατί μετά τη μελέτη που είχαμε, θα έφτιαχνε ένα τρισδιάστατο αυτοκίνητο μόνος του.
Δεν χρειάστηκε καθόλου τη βοήθεια μας,ίσα ίσα ο μικρός αδερφός τον καμάρωνε που το έφτιαχνε μονός του.
Καθώς ξεκίνησε η συναρμολόγηση μάθαμε πολλές λεπτομέρειες και πολλά πράγματα που αγνοούσαμε για τα αυτοκίνητα και την εξέλιξη τους. 

Η ιστορία των αυτοκινήτων χάνεται πίσω στο χρόνο. Η ανακάλυψη και η χρήση αυτοκινούμενων οχημάτων αποτελεί ίσως από τις πιο καινοτόμες εφευρέσεις στην ανθρώπινη ιστορία και λέγεται μάλιστα πως χρειάστηκαν πάνω από 100.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.


Ο «δρόμος» που μας οδήγησε στην εφεύρεση των αυτοκινήτων είναι μακρύς και γεμάτος στροφές. Πάρε θέση και ξεκίνα ένα ταξίδι ανακάλυψης όλων των συναρπαστικών σταδίων που μας οδήγησαν από τις ρομαντικές άμαξες με άλογα στα μοντέρνα και υπερ-γρήγορα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Φόρμουλα 1

Βασικό πρόβλημα της παραγωγής του αυτοκινήτου ήταν το υψηλό κόστος. Έτσι, Ο Henry Ford, πήρε μια σημαντική απόφαση στην ιστορία του αυτοκινήτου, να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο, που ο μέσος πολίτης θα μπορούσε να αποκτήσει και να χρησιμοποιήσει σε καθημερινή βάση. Το 1908 παράγεται και διοχετεύεται στην αγορά το όχημα-σταθμός της αυτοκίνησης. Είναι το Ford Model-T, το οποίο στοίχιζε μόνο 950 δολάρια.

Το βιβλίο είναι καλογραμμένο με πλούσιο υλικό και ενδιαφέρον. Θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μικράν και μεγάλων. Στο τέλος υπάρχει η δυνατότητα να δείτε πως ήταν ένα τέτοιο μοντέλο αυτοκίνητο της τότε εποχής. 
Εμείς ήδη το τοποθετήσαμε στο γραφείο των παιδιών να το καμαρώνουν


Θα το βρείτε στις εκδόσεις ψυχογιός




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου