Τα ευχαριστώ ενός ιππότη, της Ιωάννας Μπαμπέτα

Τα ευχαριστώ ενός ιππότη, της Ιωάννας Μπαμπέτα εκδόσεις Μεταίχμιο
Πόσα ευχαριστώ μπορεί να πάρει ένας ιππότης;
Τι χρειάζεται ένας ιππότης; Ασπίδα, σπαθί, και ένα κάστρο. Μα και πολύ φαντασία γιατί ο ήρωας μας όλα αυτά τα ζει σε μια παιδική χαρά. Ιππότης γίνεσαι και με την φαντασία αλλά και με άλλους τρόπους. Πιο απλούς...και πιο ευγενικούς.

Τα ευχαριστώ ενός ιππότη  είναι  παραμύθι για ένα τολμηρό αγόρι που με όπλο τη φαντασία και την καλοσύνη του κατάφερε να συμπαρασύρει τους φίλους του στο δικό του παιχνίδι. 

O ιππότης της ιστορίας μας είναι ένα παιδί με έντονη φαντασία του αρκεί ένα ξύλινο σπαθί να υφάνει με το μυαλό του μια ολόκληρη ιστορία ανεβασμένο πάνω στο κορμό του δέντρου ψάχνει να μπει στο ομαδικό παιχνίδι. Όμως διστάζει να μπει και για να ξεπεράσει τον φόβο και την ντροπή του φτιάχνει μια ιστορία στο μυαλό του. 

Πήγε στην παιδική χαρά κι εκεί, μπόρεσε να αποφύγει τους κροκόδειλους, πολέμησε τους εχθρούς και έσωσε την πριγκίπισσα πολεμώντας γενναία.

Όμως στο τέλος κατάλαβε πως ιππότης γίνεσαι και με άλλους τρόπους! Πιο απλούς και πολύ... ευγενικούς

Το κείμενο είναι μεστό, καλοδουλεμένο, η επιλογή του φανταστικού παιχνιδιού στην παιδική χαρά απολύτως ρεαλιστικό το μήνυμα που θέλει να περάσει το παραμύθι είναι της ευγένειας, του ευχαριστώ και του παρακαλώ.

Το συνιστώ και είναι για παιδιά από ηλικίες 4 ετών και άνω




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου