Οι συγγνώμες μιας μάγισσας - εκδόσεις Μεταίχμιο

Με το βιβλίο οι συγγνώμες μιας μάγισσας ξεκινάμε το ταξίδι στη χώρα της συγγνώμης. Πρέπει να κατανοήσουμε μέσα από την ιστορία την έννοια της συγχώρεσης και ποια η σημασία της. Έτσι δίνουμε ώθηση στα παιδιά μας να μάθουν να συγχωρούν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους. 


Μπορούμε με άπλες έννοιες και με απλό τρόπο να εξηγήσουμε στα παιδιά την έννοια αυτή. Να τούς πούμε ότι φίλοι μας, ή συγγενείς μας , μας φέρονται με άσχημο τρόπο πολλές φορές και μας στενοχωρούν. Αισθανόμαστε ότι μας φέρονται άσχημα και μας πληγώνουν. Συγχωρώ σημαίνει ότι ο άλλος που μας  πλήγωσε κατάλαβε το λάθος του και μας ζητάει συγνώμη και εμείς τον συγχωρούμε. 

Στο παραμύθι η ηρωίδα μας είχε μια επιθυμία να εκπληρώσει ένα όνειρο. Να γίνει μάγισσα και  παίξει με πράγματα και αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι. Η επιθυμία της ήταν τόσο δυνατή που δεν μπήκε στη θέση των γονιών της. 

Μέσα από την συγχώρεση ηρεμεί η ψυχή μας, έτσι αν συγχωρέσουμε το παιδί που έκανε μια σκανταλιά τότε του  ανεβάζουμε την αυτοεκτίμηση και βλέπει αισιόδοξα τη ζωή του. 

Τι χρειάζεται μια μάγισσα ένα ραβδί, ένα καπέλο μια μπέρτα. Ένα πρωινό η Ερμιόνη έψαξε όλο το σπίτι για να βρει αντικείμενα που να μοιάζουν με τα αξεσουάρ της μάγισσας, όμως στο τέλος κατάλαβε ότι μάγισσα γίνεσαι με πολλούς τρόπους, πιο ευγενικούς

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Μεταίχμιο


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου