Λούνα μου αρέσει το ποδήλατο - εκδόσεις Παπαδόπουλος



Η Λούνα παίζει χαρούµενη µε τα παιχνίδια της, όταν ξαφνικά ακούει: ΝΤΡΙΝ, ΝΤΡΙΝ!
Είναι ο Λίο πάνω στο καινούργιο, κατακόκκινο ποδήλατό του µε το γυαλιστερό κουδουνάκι!
Θέλει πολύ να κάνει κι εκείνη βόλτα.

Η πολυβραβευμένη και αγαπημένη συγγραφέας-εικονογράφος επιστρέφει με μια νέα  ιστορία με την σκυλιτσα Λουνα.  Μας αρέσουν οι ιστορίες της γιατί είναι κατάλληλο για πολύ μικρά παιδιά έχει μικρο κείμενο και ξεκάθαρη εικονογράφηση. Κάθε ιστορία πραγματεύεται κι ένα θέμα που απασχολεί γονείς και παιδιά στην καθημερινότητα.



Η Λούνα παρακαλά τον Λιο να κάνει κι αυτή μία βόλτα, όμως ο Λίο της το αρνείται. “Είναι δικό μου”, της λέει πεισματικά. Θέλει πολύ να κάνει κι εκείνη βόλτα αλλά δεν μπορεί να πάρει το ποδήλατο για λίγο; Ή μήπως μπορεί;
Απλές, καθημερινές στιγμές των παιδιών δοσμένες με απλό, χαριτωμένο τρόπο. Η Λούνα παίζει χαρούμενη, ξαφνικά λιμπίζεται το καινούριο ποδήλατο του Λίο, του το ζητά, του προσφέρει τα παιχνίδια της σε αντάλλαγμα, ώσπου στο τέλος σκαρφίζεται ένα τέχνασμα για να κάνει κι αυτή μία βόλτα με το ποδήλατο.

Λιτές, ρεαλιστικές μορφές και γραμμές, λιτό περιβάλλον, έντονα χρώματα με κυρίαρχα το πράσινο και το γαλάζιο, βραχύ κείμενο, ανάλαφρη, καθημερινή, ευχάριστη ιστορία, από την Λούνα που προσωπικά την βρίσκω πολύ του γούστου μου και ο,τι πρέπει για παιδιά λίγων μηνών-4 ετών.  
Από την εικονογράφο και συγγραφέα Λήδα Βαρβαρούση και την Βελγίδα συγγραφέα και βιβλιοκριτικό Ανιές Βερμπόβεν. 

Το βιβλίο θα το βρείτε σε ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις Παπαδόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου