Αν η μαμά σου φοράει ένα καπέλο από σύννεφο που βρέχει - Εκδόσεις Κέδρος

Αν η μαμά σου φοράει ένα καπέλο από σύννεφο που βρέχει Εκδόσεις Κέδρος

Η συνονόματη Παναγιώτα γράφει το συγκεκριμένο βιβλίο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες και φυσικά δεν αφήνουν ανεπηρέαστα  τα παιδιά. Γιαυτό και η ηρωίδα του βιβλίου η Ελπίδα προσπαθεί να βρει με τον αυθορμητισμό που χαρακτήριζε τα παιδιά μια εξήγηση για ότι απασχολεί και στενοχωρεί τη μαμά της.



Η Ελπίδα, μαθήτρια δημοτικού, μιλάει για την μαμά της. Την όμορφη μαμά της, το λένε όλοι αυτό, εκείνη που δουλεύει σε μια εταιρία μέχρι το απόγευμα δίχως να παίρνει σπουδαία λεφτά και τα βγάζει δύσκολα πέρα, που μαγειρεύει οικονομικά φαγητά και ύστερα ασχολείται μαζί της, αλλά δεν της φτάνει και περιμένει τα Σαββατοκύριακα. Για τη μαμά που δεν μιλάει για τον μπαμπά της Ελπίδας και που το αυτοκίνητό της ξεψυχάει και ζητάει λεφτά. Για τη μαμά της που κάθε βράδυ φοράει για καπέλο ένα σύννεφο που βρέχει.


Η μαμά κλαίει συνέχεια αλλά ισχυρίζεται ότι ένα μυγάκι μπήκε στο μάτι της, αλλά μάλλον για δικαιολογία ακούγεται για να καλύψει τα βράδια που κλαίει.

Αυτή η χαριτωμένη, ανάλαφρη, φυσική γραφή της Παναγιώτας Πλησή, στον πρώτο ενικό που αποτυπώνει την αθωότητα και ξεγνοιασιά της παιδικής ηλικίας.  Η συγγραφέας είναι αληθινή δεν  θέλει να χαϊδέψει τα αυτιά μας με αυταπάτες.

Γνωρίζει πολύ καλά πως σκέφτονται τα παιδιά της ηλικίας των 9 και μου αρέσει ο αυθόρμητος τρόπος γραφής. Γενικά αν τελειώσετε το παραμύθι να ξέρετε θα σας αφήσει μια ευχαρίστησή νότα. 
Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου