Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Ποιος έκλεψε το μήλο της Έριδας - Μανδηλαράς

Ο νέος τίτλος στην σειρά παιδικής λογοτεχνίας που μετατρέπει τους θεούς του Ολύμπου σε δαιμόνιους ντετέκτιβ που λύνουν μυστήρια της αρχαιότητας! Με εξαιρετικό κείμενο από τον Φίλιππο Μανδηλαρά για παιδιά ηλικίας 7+ ετών.


 
Η νέα σειρά του Φίλιππου Μανδηλαρά ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος συνεχίζει επάξια και δυναμικά την παράδοση των επιτυχημένων σειρών Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ, που έκαναν μικρούς και μεγάλους να αγαπήσουν φανατικά τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας! Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο Ποιος έκλεψε το μήλο της Έριδας; συνεχίζεται το μυστήριο με μια άλλη υπόθεση μετά την ανατρεπτική λύση της συναρπαστικής υπόθεσης του πρώτου βιβλίου, με τίτλο Ένα Ψάρι που τοέλεγαν Ορφώ.
Στη νέα αυτή υπόθεση οι δώδεκα θεοί πρέπει να ανακαλύψουν ποιος εξαφάνισε το χρυσό μήλο της Έριδας, πριν προλάβει ο Πάρις να επιλέξει «την ομορφότερη» αρχικά πιστεύει ότι πρέπει να το δώσει στην Αφροδίτη αλλά τελικά οι υπόλοιποι θεοί τον συνεφέρουν και του λένε ότι η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό και κάτι εφήμερο. Σήμερα είσαι αύριο δεν είσαι, οπότε το απορρίπτει να της το δώσει.  Η διαλεύκανση όμως του μυστηρίου δεν προμηνύεται εύκολη, αφού κανείς δεν ξέρει ποιον ή ποια μπορεί να εμπιστευτεί: ίσως κάποια από τις θεές να έχει βάλει το χεράκι της. Μήπως η Αφροδίτη, που θεωρεί ότι το μήλο τής ανήκει δικαιωματικά; Ή η Περσεφόνη, που ίσως παρεξηγήθηκε γιατί δεν προτάθηκε ως υποψήφια; Άραγε να το πήρε η Εστία και να κατέληξε μέσα σε κάποια… μηλόπιτα;

Στην ιστορία του Φίλιππου Μανδηλαρά, το χιούμορ συναγωνίζεται το σασπένς, σε ένα βιβλίο που αβίαστα, σε κάθε περιγραφή, κρύβονται αναρίθμητες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, με την εικονογράφηση της Ναταλία Καπατσούλια να ζωντανεύει τους ήρωες και να αφηγείται την ιστορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι άλλη μια νέα περιπέτεια γίνεται η αφορμή για να τεθούν ανάλαφρα σημαντικά ερωτήματα –για τη φύση της πραγματικής ομορφιάς αλλά και για τη φύση θεών και ανθρώπων–, μα και να δοθούν σοφές απαντήσεις: «Η ομορφιά είναι το τώρα, κι εσύ ζεις στο τώρα».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου