Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη: Ο κυρ Θάνος Μπαλονάς


 O κυρ Θάνος Ο μπαλονάς εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη


Γιατί Θες Συνέχεια Να Ευχαριστείς Τους Άλλους;

Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Γιατί θες συνέχεια να ευχαριστείς τους άλλους; Επειδή είσαι πάνω απ’ όλα καλός χαρακτήρας; Επειδή θες να σε αγαπούν και να σε εκτιμούν όλοι; Γιατί απλά δυσκολεύεσαι να χαλάσεις χατίρια; Θες να μάθεις ποια είναι η απάντηση; Όλα αυτά μαζί και πολλά άλλα! Γιατί η ανάγκη σου να ευχαριστείς συνέχεια τους άλλους χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τα πραγματικά σου θέλω μπορεί να κρύβει περισσότερα απωθημένα απ’ όσο φαντάζεσαι. Η ανάγκη πολλών ανθρώπων να ευχαριστούν τους άλλους τείνει να σχετίζεται με ζητήματα αυτοεκτίμησης. Δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος συνέχεια για την ικανοποίηση των αναγκών των άλλων.

Παρέχεις φροντίδα και υποστήριξη στους άλλους επειδή το θες και από αγάπη αλλά να θυμάσαι ότι οι γύρω σου σέβονται περισσότερο αυτόν που θέτει ευκρινή όρια και είναι δίκαιος, παρά εκείνον που υποχωρεί συνέχεια. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι εύκολο να φτάσεις τους στόχους σου αν δεν υψώσεις το ανάστημά σου.
Ο κυρ Θάνος είναι ο μπαλονάς ενός μικρού χωριού και δίνει με τα μπαλόνια του χαρά σε όλα τα παιδιά… Τι θα γίνει όμως το απόγευμα της πρωτοχρονιάς όταν ένα μικρό κοριτσάκι θα του ζητήσει ένα κόκκινο μπαλόνι; Άμα προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες, δεν πρόκειται να ευχαριστήσεις κανέναν.



εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου