Ελέφαντες με τιράντες του Γ.Λεμπέση

 Τι κάνουν οι ελέφαντες με τιράντες στη παραλία μαζί μας; Μα φυσικά συντροφιά τον μεγάλο γιο, που πολλές φορές βαριέται να παίζει με τα κουβαδάκια και έτσι κάθεται και διαβάζει.

Τον Λεμπέση τον γνωρίσαμε πριν χρόνια με την ψαρόσουπα, που μετά έγινε ψαροσουπίτσα και μετά έγινε ο αγαπημένος συγγραφέας δικός μου. Ναι 35χρονών γυναίκα και έχω γίνει φανατική αναγνώστρια του. 

Ο Μπάμπου, η Μούμου και ο Κίνγκο είναι τρεις ελέφαντες που προστατεύουν τα χρώματα από οποιαδήποτε απειλή, αντλώντας δύναμη από τις τιράντες τους. Σε αυτή την ιστορία ο Παζού, κλέβει τα χρώματα από τους κήπους του Μπογιάτη και έτσι αναλαμβάνουν δράση. Στην ουσία η ιστορία έχει να κάνει με την υπεράσπιση του καλού και την δύναμη της ενότητας.  Στους πρόποδες του όρους Πινέλο, στο μακρινό Χρωματιστάν, απλώνεται σαν πολύχρωμη θάλασσα η πεδιάδα των χρωμάτων! Εκεί ζουν οι μοναδικοί στον κόσμο ελέφαντες με τιράντες, οι ηρωικοί προστάτες των χρωμάτων ολόκληρου του πλανήτη.

Ο Μπάμπου με τη δύναμη του μπλε, η Μούμου με την ταχύτητα του κόκκινου και ο Κίνγκο με τα φτερά του κίτρινου είναι πάντα έτοιμοι να σώσουν τα χρώματα από κάθε απειλή και να τα διατηρήσουν όμορφα και λαμπερά.

Η περιπέτειά τους ξεκινά όταν οι ταχυδρομικές μέλισσες ενημερώνουν τους τρεις ελέφαντες με ένα μήνυμα γραμμένο σε μπανανόφλουδα πως τα χρώματα από τους κήπους του Μπογιάτι έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται. 

Εκείνοι, χωρίς να χάσουν ούτε λεπτό, αναλαμβάνουν δράση. Έτοιμοι για ακόμα μία φορά να υπερασπιστούν και να σώσουν τα χρώματα από τον κακό χρωματοκλέφτη, εκτοξεύονται προς τους κήπους, χρησιμοποιώντας τις μαγικές τους τιράντες.


Οι ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΙΡΑΝΤΕΣ είναι ένα παραμύθι γεμάτο χρώμα, χιούμορ και μηνύματα για την υπεράσπιση του καλού και τη δύναμη της συνεργασίας. 

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Ψυχογιός



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου