Σώσε τον πλανήτη - εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα βιβλίο πολύτιμος οδηγός για την οικολογία, το περιβάλλον, την ανακύκλωση και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης μέσα από την καθημερινή ζωή. Το βιβλιο θελει Να ενημερώσει, να συγκινήσει, να κινητοποιήσει τους μικρούς αναγνώστες σχετικά με τα μεγάλα θέματα του περιβάλλοντος, όπως οι κλιματικές αλλαγές, η μόλυνση των θαλασσών, οι πυρκαγιές, η διαχείριση των σκουπιδιών και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Έτσι θα δημιουργηθούν αυριανοί πολίτες με οικολογική συνείδηση, έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν το μέλλον του πλανήτη, το δικό τους και των παιδιών τους!

Ο τρόπος ζωής και οι καθημερινές μας συνήθειες έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον και η ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε και να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση. Το βιβλίο χωρίζεται σε ενότητες και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από ανθρώπινες πράξεις που επηρεάζουν το περιβάλλον αλλά και προτείνει πολλές ιδέες και τρόπους για το πως μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σωθεί η Γη μας!
Μετά από ένα πάρτι γενεθλίων, με άφθονο φαγητό, τούρτα, αμέτρητα πακέτα με δώρα και πολύ παιχνίδι με μπαλόνια μια παρέα παιδιών αναρωτιούνται τι θα κάνουν με το φαγητό που περίσσεψε, με το χαρτί περιτυλίγματος από τα δώρα, τα πλαστικά πιάτα και τα σκασμένα μπαλόνια; που θα καταλήξουν όλα αυτά τα σκουπίδια; Ένα βιβλίο πολύτιμος οδηγός για την οικολογία, το περιβάλλον, την ανακύκλωση και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης μέσα από την καθημερινή ζωή. Η ατομική ευθύνη και ταυτόχρονα η συλλογική ευθύνη, η συνεργασία δηλαδή όλων μας προς ένα κοινό καλό, έννοιες επίκαιρες όσο ποτέ, βρίσκουν τη θέση τους μέσα σε μια μαγική ιστορία που αφηγείται στους μικρούς αναγνώστες μια σκληρή αλήθεια με τον πιο γλυκό τρόπο. Έτσι τους βοηθά να αποκτήσουν ενσυναίσθηση περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και να αναπτυχθούν ψυχοκοινωνικά. Ο τρόπος ζωής και οι καθημερινές μας συνήθειες έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον και η ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε και να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση μοιάζει στην εποχή μας επιτακτική. Το βιβλίο χωρίζεται σε ενότητες και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από ανθρώπινες πράξεις που επηρεάζουν το περιβάλλον αλλά και προτείνει πολλές ιδέες και τρόπους για το πως μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σωθεί η Γη μας!
Τα παιδιά αποφασίζουν να αναλάβουν δράση και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η θερμοκρασία του πλανήτη σταδιακά αυξάνεται και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα για να επιβραδύνουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε μικρές κινήσεις για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας και να υιοθετήσουμε έναν πράσινο τρόπο ζωής.
Μέσα από τις γνώσεις που μας προσφέρει το σχολείο, οι δάσκαλοι η συνεχής ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες και οργανισμούς, υιοθετούμε νέους τρόπους και συνήθειες για το καλό του πλανήτη. Για παράδειγμα να πηγαίνουμε στο σχολείο με τα πόδια ή με ποδήλατο, να σβήνουμε τα φώτα όταν αλλάζουμε δωμάτιο, να αρχίσουμε να επαναχρησιμοποιούμε σακούλες αποφεύγοντας τις πλαστικές, να ανακυκλώνουμε αντικείμενα που χρησιμοποιούμε και καταλήγουν στα σκουπίδια.

Το βιβλίο θα σας λύσει κάθε απορία για τον τρόπο που ανακυκλώνουμε αντικείμενα και πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη. Ο πράσινος τρόπος ζωής στο σχολείο με τη βοήθεια των δασκάλων συνεχίζεται και στο σπίτι με τη βοήθεια όλης της οικογένειας.
Οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν νέες γνώσεις αλλά και πρακτικές για την εξοικονόμηση ενέργειας. Στα μικρά κουτάκια με τίτλο “ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ!” Τα παιδιά θα προβληματιστούν, θα σκεφτούν… ενώ στα κουτάκια με τον τίτλο “ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ”θα παρακινηθούν να δράσουν στην προσπάθεια να σωθεί ο πλανήτης μας.
Εκτός από τα κυρίως κείμενα χωρισμένα σε ενότητες στο βιβλίο υπάρχουν τα περιεχόμενα, το γλωσσάρι, χρήσιμοι σύνδεσμοι ( Friends of the earth, Greenpeace, Water Aid κτλ.) και ευρετήριο. Ένα βιβλίο για όσους ασχολούνται με θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και για δασκάλους και γονείς. 


Αναζητήστε το! Η ευφάνταστη εικονογράφηση με τα καρτούν σκίτσα και την απεικόνιση της ανθρώπινης δράσης και τα παραδείγματα καταφέρνει να κερδίσει εντυπώσεις.


Θα το βρείτε στις εκδόσεις Μεταίχμιο


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου