Έχεις παιδί στο Δημοτικό; Τότε να του κάνεις δώρο κάποιο βιβλίο μυθολογίας από εκδόσεις Στρατίκη


Η πανάκριβη κληρονομιά που μας άφησαν οι αρχαίοι Έλληνες γίνεται κτήμα των παιδιών μας και πολύτιμος οδηγός στη ζωή τους. Μάθετε για τα κατορθώματα και τις περιπέτειες των αρχαίων Θεών, από το λαμπρό τους παλάτι στον Όλυμπο μέχρι τα σκοτεινά βάθη του Κάτω Κόσμου.

Διαβάστε για ξακουστούς ήρωες που τα έβαλαν με τρομακτικά τέρατα και έκαναν περιπετειώδη ταξίδια για να εκτελέσουν απίστευτες αποστολές.  Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων, η αρπαγή της Ευρώπης, ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, οι άθλοι του Ηρακλή και του Θησέα, ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας, Εείναι από τους βασικούς μύθους που επιλέξαμε γι' αυτό το βιβλίο, δίνοντας στους νεαρούς αναγνώστες την ευκαιρία για μια πρώτη, διασκεδαστική γνωριμία με τους διάσημους ήρωες της μυθολογίας μας. 

Πού ζούσαν οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου, με τι τρέφονταν και τι έκαναν;
Ποιους άντρες θεούς γνωρίζεις;
 Τι γνωρίζεις για το Διά;
 Τι γνωρίζεις για τον Ποσειδώνα;
 Τι γνωρίζεις για τον Απόλλωνα;

Οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου είναι οι κύριοι θεοί της Ελληνικής μυθολογίας που κατοικούσαν στην κορυφή του Ολύμπου. Οι Ολύμπιοι θεοί κέρδισαν την εξουσία νικώντας τους Τιτάνες στην Τιτανομαχία.Στην πραγματικότητα οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο δωδεκάθεο, αλλά υπήρχαν μεγάλοι και μικρότεροι θεοί και άλλοι που λατρεύονταν τοπικά π.χ. ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Άδης ήταν οι μεγαλύτεροι θεοί, ενώ ο Διόνυσος ήταν μικρότερος θεός.  Οι θεότητες που αποτελούν το δωδεκάθεο είναι οι παρακάτω 6 άνδρες και 6 γυναίκες:

Ο Θεός Δίας 
Η Θεά Ήρα
Ο Θεός Ποσειδώνας
Ο Θεός Απόλλων
Η Θεά Αθηνά
Η Θεά Αφροδίτη
Ο Θεός Άρης
Ο Θεός Ερμής
Η Θεά Άρτεμις
Η Θεά Δήμητρα
Η Θεά Εστία
Ο Θεός Ήφαιστος

Ο Θεός Δίας 
Ο πατέρας των Θεών και ο σπουδαιότερος από αυτούς. Θεός των καιρικών φαινομένων, προστάτης των ξένων, της οικογένειας και της γονιμότητας. Ακόμη ήταν θεός του κεραυνού και του ουρανού.Η Θεά Ήρα
Αδερφή και σύζυγος του θεού Δία. Ήταν προστάτιδα του γάμου και της συζυγικής πίστης. Βασίλισσα θεών και ανθρώπων.

Ο Θεός Ποσειδώνας 
Θεός της θάλασσας, των ποταμών, των πηγών, των πόσιμων νερών και γενικά του υγρού στοιχείου. Είχε για σύζυγο την Αμφιτρίτη, μια από τις 50 Νηριήδες

Ο Θεός Απόλλων  
Θεός της μαντικής τέχνης, της μουσικής και του χορού, της ηθικής τάξης και της λογικής. Ήταν ακόμα θεραπευτής θεός. Γιος του θεού Δία και της θεάς Λητώς, δίδυμος αδερφός της θεάς Άρτεμις.

Η Θεά Αθηνά  
Θεά της Σοφίας, των τεχνών και του σώφρονος πολέμου. 
 Η Θεά Αφροδίτη 
Θεά της ομορφιάς, του έρωτα και της συνουσίας. Ήταν η ομορφότερη γυναίκα θεών και ανθρώπων. 

Ο Θησέας  ήταν Έλληνας βασιλιάς των Αθηνών, κατά την ελληνική μυθολογία, γιος του Αιγέα και της Αίθρας. Κάποτε, ο Ηρακλής πέρασε από την Τροιζήνα της Αττικής όπου τον φιλοξένησε στο παλάτι του ο βασιλιάς Πιτθέας. Όταν κάθισαν να φάνε, ο Ηρακλής έβγαλε την λεοντή και την άφησε κάτω. Μια παρέα παιδιών, βλέποντας τη λεοντή, τρόμαξαν και το έβαλαν στα πόδια. Ένα όμως επτάχρονο παιδί, νομίζοντας πως έβλεπε αληθινό λιοντάρι άρπαξε ένα τσεκούρι κι όρμησε να το σκοτώσει. Ήταν ο Θησέας, ο εγγονός του βασιλιά Πιτθέα, ένας ακόμη ήρωας της ελληνικής μυθολογίας. 

Με το όνομα Αργοναυτική εκστρατεία φέρεται, στην Ελληνική Μυθολογία, η εκστρατεία του Ιάσονα και του πληρώματος του από την Ιωλκό στην Κολχίδα του Εύξεινου Πόντου για να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας, η οποία και εκφράζει αλληγορικά τη δεύτερη ιστορική μεγάλη αποίκηση των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο. Η εκστρατεία αυτή πήρε το όνομά της από το πλοίο του Ιάσονα, την Αργώ, η οποία με τη σειρά της ονομάστηκε έτσι λόγω του κατασκευαστή του Άργου. 


Η αρχηγία της εκστρατείας ανατέθηκε στον Ιάσονα.


                             Αγαπάμε   Εκδόσεις Στρατίκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου