Πως να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό το χειμώνα

 Το σπίτι μας λένε είναι ο παράδεισος μας και όχι άδικα.

Όταν έχεις ένα περιβάλλον ζεστό , δεν θέλεις τίποτε άλλο! 


Ο χειμώνας μπήκε για σε όλη τη χώρα για τα καλά, βρίσκοντας τους περισσότερους, δεδομένης της κατάστασης, στα σπίτια μας.

Αυτό που μοιάζει με ευλογία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κατάρα, κυρίως για…το πορτοφόλι μας, αν δε γνωρίζουμε πώς να διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό, εξοικονομώντας χρήματα στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Εδώ, σας παρουσιάζουμε 8 απλούστατους τρόπους να θερμάνετε το σπίτι σας, χωρίς να χρειαστεί να προβείτε σε μεγάλες αλλαγές ή στο αναίτιο ξόδεμα χρημάτων.

1. Χαμηλώστε τον θερμοστάτη

Χαμηλώνοντας τον θερμοστάτη 1-2 βαθμούς, η διαφορά που καταλαβαίνετε στην θερμοκρασία είναι μικρή, αλλά η διαφορά για το πορτοφόλι σας…μεγάλη.


2. Κουκουλωθείτε!

Μια φλις κουβέρτα πάνω από το πάπλωμά σας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να μην ξεπαγιάζετε στον ύπνο σας, αλλά και να μην καίτε σόμπες και καλοριφέρ κατά την διάρκεια της νύχτας.


3. Ένα  χαλί είναι καλύτερο από κανένα

Μην το σκέφτεστε καν- Επενδύοντας σε 1-2  χαλάκια της αρεσκείας σας, μπορείτε να διακοσμήσετε και να ζεστάνετε σημαντικά ακόμη και τα πιο κρύα δωμάτια του σπιτιού σας.


4. Ο χρόνος είναι χρήμα

Σύμφωνα με τον μύθο, το να αφήνετε τον θερμοστάτη ανοιχτό σε μια χαμηλή θερμοκρασία όλη την ημέρα είναι η ιδανική λύση για να έχετε ζεστό σπίτι. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να ανάβετε το καλοριφέρ τις πιο «κρίσιμες» στιγμές, π.χ. το πρωί που ξυπνάτε ή πριν το μπάνιο σας.


5. Κλείστε τις κουρτίνες

Συνιστάται να το κάνετε με το που αρχίζει να βραδιάζει, καθώς ακόμη και οι λεπτότερες κουρτίνες δρουν μονωτικά απέναντι στο κρύο που αναπόφευκτα ξεγλιστράει από παράθυρα και μπαλκονόπορτες προς το εσωτερικό του σπιτιού.

6. Αφήστε την θερμότητα να ρέει ανεμπόδιστα


Αποφεύγοντας να τοποθετείτε έπιπλα και άλλα αντικείμενα μπροστά από καλοριφέρ και σόμπες, πετυχαίνετε την καλύτερη διανομή της θερμότητας στο χώρο σας.

7. Ακούστε τις συμβουλές των παλιών


Κάποια…παλιά κόλπα αντέχουν στο χρόνο, και ένα από αυτά είναι η χρήση της θερμοφόρας στο κρεβάτι σας. Πλέον υπάρχουν διαθέσιμες στην αγορά θερμοφόρες που πιάνουν όλο το μήκος ενός μονού κρεβατιού, ζεσταίνοντάς σας επαρκώς – και οικονομικά- τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

8. Εξαερώστε τα σώματα


Είναι μια απλή δουλειά που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια τεχνικού και χωρίς να σας κοστίσει δεκάρα. Η διαφορά που θα δείτε στην αποδοτικότητα των καλοριφέρ σας μετά από την εξαέρωσή τους είναι, δε, τεράστια.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου