Το χέρι του Θεού ΜΕΤΑΞΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Κάθε φορά που αγοράζω βιβλίο της κ. Μεταξά είμαι σίγουρη ότι θα με εκπλήξει ευχάριστα και πάντα έχω δίκιο . 

Τελειώνοντας  το βιβλίο η έκπληξη ήταν τεράστια . Ένα υπέροχο βιβλίο όπως όλα της, τα βιβλία άλλωστε με τα αστυνόμο Βαρσάμη και την κ. Γληνού να προσπαθούν να βρουν ένα κατά συρροή δολοφόνο αλλά και θρησκόληπτο . Οι ύποπτοι ; Η μητέρα Σταθοπούλου , ένας πάπας , μια κόρη , μια μοναχή όλοι και κανένας . Τι κοινό έχουν όμως οι δολοφονίες μεταξύ τους; Ένα είναι το κοινό. Κάποιο αμάρτημα όπως το θεωρούσαν οι δολοφόνοι γι’ αυτό και υπογράμμιζαν συγκεκριμένα κομμάτια από την  Αγιά Γραφή.


Ο δολοφόνος άτομο της εκκλησίας που πίστευε στο Θεό πάρα πολύ , κάπου όμως έχασε την μπάλα γιατί Αυτός μας δίδαξε αγάπη και βοήθεια στους πλησίον μας και όχι σκοτώνουμε οποίο αμαρτήσει , ο δολοφόνος όμως έτσι πίστευε ότι έπρεπε να τιμωρήσει.

Μετά από μεγάλες έρευνες και πολλές παραπλανήσεις ο δολοφόνος βρέθηκε και ομολόγησε . Ήταν όμως ο πραγματικός δολοφόνος ή υπήρχε κάτι από πίσω;

Όλα τα ερώτημα σας θα απαντηθούν μόνο αν διαβάσετε το βιβλίο.

Η κ. Μεταξά  για άλλη μια φορά με καθήλωσε μέχρι να το τελειώσω , με κράτησε σε αγωνιά ,  δεν με άφησε να καταλάβω ποιος ήταν ο δολοφόνος και όλα αυτά τόσο καλογραμμένα , χωρίς άσκοπες λεπτομέρειες και χωρίς πολλά πολλά. Δεν πλατύασε, δεν έκανε ''κοιλιά'' η υπόθεση.  Για αυτό το βιβλίο φαίνεται όταν το διαβάσει κάποιος ποσό μεγάλη ερευνά έκανε η συγγραφέας όπως κάθε φορά  και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που μου άρεσε πολύ .

 

Ελευθέρια μου εύχομαι και αυτό να είναι καλοτάξιδο αν και είμαι σίγουρη γι αυτό και πάντα επιτυχίες .


 «Καλημέρα σας. Ονομάζομαι Γρηγόρης Σταθόπουλος και ήρθα να καταγγείλω τη δολοφονία μου. Είδα σε όραμα ότι κάποιος με έκαψε ζωντανό, αφήνοντας πλάι μου έναν πύρινο σταυρό».

Τα λόγια αυτά, βγαλμένα από το στόμα του νεαρού άντρα με την ασκητική μορφή, θα προκαλέσουν ένα συγκαταβατικό χαμόγελο στον αστυνόμο Βαρσάμη, ο οποίος, θεωρώντας τον τρελό, θα τον αποπέμψει ευγενικά από το τμήμα. Το χαμόγελό του, όμως, θα σβήσει και οι τύψεις θα τον κατακλύσουν, όταν λίγο αργότερα η προφητεία του Σταθόπουλου θα επαληθευτεί και δύο ακόμα θύματα θα προστεθούν στον μακάβριο κατάλογο του παρανοϊκού δολοφόνου.

Τι είναι αυτό που συνδέει τους τρεις νεκρούς; Ποιος είναι εκείνος που καίει ανθρώπους ζωντανούς, αφήνοντας πλάι τους έναν πύρινο σταυρό, φωτογραφίες και υπογραμμισμένα αποσπάσματα από την Αγία Γραφή; Ποια σχέση έχουν με τα αποτρόπαια εγκλήματα η άρρωστα θρησκευόμενη μητέρα του Σταθόπουλου, η φρικτά παραμορφωμένη αδελφή του, ο εμβληματικός πατήρ Χρυσόστομος και η αινιγματική γερόντισσα Φεβρωνία;

Καθώς ο Μάνος Βαρσάμης και η συνεργάτιδά του, Έλσα Γληνού, θα προσπαθήσουν να δώσουν απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον θανάσιμο κίνδυνο που κρύβουν η θρησκοληψία, το πάθος για εκδίκηση και οι προσωπικοί δαίμονες των ηρώων


Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία







Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου