Stop στα πλαστικά

Ένα χρόνο πριν, σε μια μεσημεριανή βόλτα συνειδητοποίησα ότι κάθε φορά που έβγαινα έξω από το σπίτι αγόραζα ένα μπουκαλάκι νερό. Δεν θα μιλήσω για το χρηματικό κόστος αλλά για την οικολογική συνείδηση.

Ξέρετε πόσα μπουκαλάκια πετούσα κάθε μέρα συν τα μπουκαλάκια που έβαζα στο γιο μου για το σχολείο; 
40 σίγουρα μπουκαλάκια το μήνα. Για υπολογίστε στους 6 μήνες; 240 μπουκαλάκια. Στο χρόνο; Τα διπλάσια

Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι Αρκετά. Εδώ πρέπει να σταματήσω με τα πλαστικά και να πάω σε κάτι πιο οικολογικό αλλά και οικονομικό. Έψαξα και βρήκα την εταιρεία ecolife που από την ημέρα που την ανακάλυψα μετανιώνω που άργησα και δεν την ανακάλυψα νωρίτερα. 

Αρχικά η πρώτη αγορά ήταν για το αγόρι μου , για το σχολείο του. Παγούρι παιδικό  καταλήξαμε στα ecolife γιατί είναι ανοξείδωτα , δεν στάζει, πλένεται και καθαρίζεται εύκολα και το κυριότερο είναι οικολογικά.  

Πόσες φορές του έπεσε; Ούτε έσπασε, ούτε τσαλακώθηκε, ούτε γρατζουνιστηκε. Και από μέσα άθικτο. Πραγματικά το χρησιμοποιεί παντού σχολείο,βόλτες κολυμβητήριο,πολεμική τέχνη.
 Κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι 18/8 δεν περιέχουν αλουμίνιο ούτε τοξικές ουσίες BPA FREE και είναι πιστοποιημένα  από το αμερικανικό οργανισμό έλεγχων FPA  . Δεν περιέχουν καμία επίστρωση εσωτερικού , διαθέτουν ανοξείδωτο δακτυλίδι στο στόμιο και BPA free πωμα

Μετά η δεύτερη αγορά ήταν για μένα παγούρι για τις βόλτες μου χωρίς να σκουριάζει και να μυρίζει και το κυριοτερο πολυ μοντερνο


Η τρίτη αγορά θερμός καφέ για να διατηρεί τα ροφήματα μου όταν κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο στη θερμοκρασία που θέλω. Και φυσικά είναι μοντέρνο που όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω του. Το εχω σε μαυρο αλλα και το χρύσο τα ΄σπάει΄


Τέλος μια κανάτα με φίλτρο  για το σπίτι, γιατί το νερό μας ήταν ακατάλληλο και έπρεπε να δοκιμάσω κάτι άλλο πιο δραστικό.
Για καθαρό νερό, γρήγορα & εύκολα. Μαγειρέψτε, πλύνετε τα φρούτα & τα λαχανικά σας, διατηρείστε τα σκεύη σας χωρίς άλατα.



Και σίγουρα έπεται συνέχεια. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία; Μήπως να σκεφτούμε συνειδητά.
Εγώ προσπαθώ, εσύ;

Η εταιρεία ecolife φροντίζει για εμάς. Μήπως ήρθε η ώρα να φροντίσεις τον εαυτο σου;








Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου