Διαβάζουμε τη Πετρόσουπα από τις εκδόσεις Άγκυρα


Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν πολύ ζεστό με πολλές όμορφες στιγμές αλλά και πολλές ώρες με διάβασμα παραμυθιών το μεσημέρι

Η Πετρόσουπα ένα παραμύθι από την Ανατολή που μιλά για τη δύναμη από τις εκδόσεις Άγκυρα


Ο Χοκ, ο Λοκ κι ο Σο ήταν τρεις Μοναχοί Ζεν. Κάποια στιγμή, καθώς ανηφόριζαν το μονοπάτι ενός πανύψηλου βουνού, στη διάρκεια της ομιλίας τους, ενώ συζητούσαν για τον ήλιο και τη φύση, αναρωτήθηκε ένας από αυτούς τι τάχα είναι εκείνο που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο.
Και τότε ο σοφότερος όλων είπε, «Ας ψάξουμε να το βρούμε!».
Περπατώντας οι Μοναχοί έφθασαν έξω από ένα χωριό, το οποίο είχε περάσει δυσκολίες για πολλά χρόνια κι οι κάτοικοι του έμοιαζαν πλήρως απομονωμένοι και αφιλόξενοι. Όταν αντίκρισαν τους μοναχούς, δεν τους καλωσόρισαν, ήταν καχύποπτοι απέναντι τους και κλειδαμπαρώθηκαν στα σπίτια τους.
από αυτή την εικόνα συμπέραναν ότι δεν γνωρίζουν την ευτυχία

μέσα από την Πετροσουπα όλοι οι κάτοικοι έμαθαν πολλά στοιχεία για τον διπλανό τους

το ύφος του παραμυθιού είναι δοσμένο με απλά λόγια κατανοητό ώστε τα παιδάκια να καταλάβουν  τι σημασία του να δίνεις και να λαμβάνεις


Ένα ωραίο και διδακτικό βιβλίο
Θα το βρείτε στις   εκδόσεις Άγκυρα

περίληψη
 Ο Χοκ, ο Λοκ κι ο Σο διασχίζουν μια ορεινή χώρα και προσπαθούν να μάθουν τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Ο δρόμος τους θα τους φέρει σ ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του ζούνε μέσα στο φόβο -έχουν συνέχεια κλειστά τα παραθύρια τους και ολοσκότεινα τα δωμάτιά τους. Κι αυτό γιατί πριν από κάποια χρόνια, κάποιοι τους είχαν επιτεθεί και τους είχαν βασανίσει. Κι από τότε ο καθένας από αυτούς βλέπει με δυσπιστία όχι μόνο τον κάθε ξένο που έρχεται στα μέρη τους, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον γείτονά του.

Αλλά όταν οι τρεις καλόγεροι τους μαθαίνουν πώς φτιάχνεται μια πετρόσουπα, τότε οι χωρικοί ανακαλύπτουν πόσα πράγματα ο καθένας τους έχει να προσφέρει στους άλλους, αλλά και πόσα μπορεί να πάρει ως ανταπόδοση.

Ένα παραμύθι από την Ανατολή, που μιλά για τη δύναμη και τη σημαντικότητα της προσφοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου