Ο Κοντορεβυθούλης από τις εκδόσεις Άγκυρα

Ποιος δε μεγάλωσε με τα παραδοσιακά παραμύθια, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Παπουτσωμένος Γάτος, ο Κοντορεβυθούλης κα; Παραμύθια που έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο, που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και έχουν αγαπηθεί από όλα τα παιδιά.
Οι Εκδόσεις Άγκυρα φέτος το καλοκαίρι μας κρατάνε συντροφιά με τα «Παραμύθια της Καρδιάς μας», παραμύθια αξέχαστα και αγαπημένα από όλους. 

 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Κοντορεβιθούλης, ένα φτωχό, μικροσκοπικό αγοράκι. Επειδή οι γονείς του δεν μπορούσαν να θρέψουν αυτόν και τα αδέλφια του, αποφάσισαν να τα εγκαταλείψουν στο δάσος, όπου παραμόνευε ο Γίγαντας. Ο Κοντορεβιθούλης όμως, ήταν πολύ έξυπνος.
  
Μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες των βιβλίων, ξεπηδούν οι ιστορίες εύκολα και αβίαστα ακόμη και για τα παιδιά ηλικίας 3 ετών. Τα παραμύθια είναι τόσο κατανοητά γραμμένα, χωρίς να έχουν αλλοιωθεί στο ελάχιστο οι ιστορίες.



Οι σελίδες των παραμυθιών είναι τόσο εντυπωσιακές με την εικονογράφιση, που έχουν που τραβούν το ενδιαφέρον των παιδιών, ενώ τα μεγάλα γράμματα τα κάνουν ιδανικά για ανάγνωση και από τα παιδάκια της Α’ δημοτικού, που τώρα μαθαίνουν να διαβάζουν.

 Επίσης, στο εσωτερικό του κάθε βιβλίου υπάρχει και cd με την αφήγηση του παραμυθιού, κάτι που πολύ γονείς προτιμούν για τα μικρότερα παιδιά που δε μπορούν ακόμη να διαβάσουν μόνα τους αλλά και γιατί αποτελεί μία διαφορετική προσέγγιση και προσέλκυση των παιδιών που πιθανόν δε διαβάζουν τόσο εύκολα βιβλία.

Κάποτε ζούσε ένας ξυλοκόποςμε τη γυναίκα του και τα εφτά παιδιά τους. Το μικρότερο όμως όταν γεννήθηκε ήταν τόσο κοντό ίσαμε ένα δαχτυλάκι. Γι’ αυτό και το φώναζαν Κοντορεβυθούλη. Όσο όμως ύψος τού έλειπε, τόση εξυπνάδα είχε. Όταν λοιπόν η οικογένειά του βρέθηκε σε μεγάλη φτώχεια και οι γονείς του ένιωθαν απελπισμένοι, κατάφερε με την εξυπνάδα και την αισιοδοξία του να ζήσουν όλοι μαζί καλύτερες μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου