Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 13 : Αδέσποτες χιονόμπαλες από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα πραγματεύεται με εύληπτο τρόπο και χιούμορ ανησυχίες και περιπέτειες της εφηβείας και το θεωρώ κατάλληλο για παιδιά που ζουν την ηλικία τους.

Το συγκεκριμένο αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά.

Το χιούμορ συνοδεύει όλο το κείμενο (προσωπικά υπήρξαν δύο σκηνές που δεν κρατήθηκα και χαχάνιζα σε μια αίθουσα αναμονής), κάτι που κάνει την ανάγνωση ξεκούραστη. Το βιβλίο ωστόσο δεν αποσκοπεί αποκλειστικά στην ψυχαγωγία μας. Μέσα από το κείμενο γίνεται και κοινωνική κριτική, αφού σχολιάζονται ποικίλα θέματα,η ισχύς του Τύπου, η προοδευτικότητα ως μόδα, η διαφήμιση, η ισότητα των δύο φύλων αλλά και πιο σύγχρονα ζητήματα, όπως το bullying και ο εθισμός στα on line παιχνίδια. 

Ο Σπασίκλας τα σπάει. Με το που τελειώνω ένα βιβλίο περιμένω να κυκλοφορήσει το επόμενο. Και μη μου πείτε ότι είναι μόνο για παιδιά. Και εμείς οι μάνες έχουμε ψυχή. 



Όταν το σχολείο του Γκρεγκ Χέφλι κλείνει λόγω χιονόπτωσης, η γειτονιά του μεταμορφώνεται σε πεδίο μάχης. Αντίπαλες ομάδες παιδιών διεκδικούν εδάφη, χτίζουν τεράστια οχυρά από χιόνι και στήνουν επικές μάχες με χιονόμπαλες. Και στο στόχαστρο βρίσκονται ο Γκρεγκ και ο παλιός καλός του φίλος, ο Ράουλι Τζέφερσον.

 Είναι ένας αγώνας επιβίωσης, καθώς ο Γκρεγκ και ο Ράουλι περιφέρονται ανάμεσα σε συμμαχίες, προδοσίες και εμπόλεμες συμμορίες σε μια γειτονιά που τα έχει παίξει. Όταν το χιόνι λιώσει, ο Γκρεγκ και ο Ράουλι θα ξεπροβάλουν από αυτό σαν ήρωες ή δε θα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου