Η Χιονοκουτάλα από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Το βιβλίο «Η Χιονοκουτάλα» της συγγραφέως Μάρως Παππά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Μιχάλη Σιδέρη και ανήκει στη σειρά «Οι πρώτες μου ιστορίες» . Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+. Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει ο Γιώργος Πετρίδης.

Μια μέρα η Σπόντα, μια πονηρή μαϊμού και ο Αριστείδης ένας γαλάζιος παπαγάλος, καθώς πήγαιναν να συναντήσουν τους φίλους τους, τα ιπποποταμάκια, είχαν μια περιπέτεια. Συγκεκριμένα, η Σπόντα σκόνταψε σε κάτι γυαλιστερό και λεπτό. Ήταν μια κουτάλα!

Η πονηρή και περίεργη μαϊμού, χωρίς να χάσει ευκαιρία, σηκώνει τη κουτάλα από το έδαφος και αρχίζει να τη χαϊδεύει. Ύστερα καθώς τη σηκώνει ψηλά προς τον ήλιο, διαβάζει αυτό που ήταν χαραγμένο πάνω στη κουτάλα:

«Άσπρο χιόνι ξέξασπρο και στο χώμα ξεξασπρότερο»

Και τότε κάτι μαγικό συμβαίνει! Ξεκινά να χιονίζει στη ζούγκλα. Όλα γίνονται άσπρα και τα ζωάκια αρχίζουν να τρέμουν από το κρύο.

Ποιος έχασε τελικά τη κουτάλα; Τι θα γίνει στη ζούγκλα με τόσο χιόνι; Θα καταλάβει τελικά η μαϊμού ότι η περιέργειά της  έβαλε σε μπελάδες τους φίλους της στη ζούγκλα;

Η ιστορία της Μάρως Παππά είναι μια ιστορία βραχείας φόρμας, ευχάριστη και διασκεδαστική, ενώ ταυτόχρονα περνάει το μήνυμα στα παιδιά ότι η περιέργεια πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Στο τέλος της ιστορίας, οι μικροί αναγνώστες θα βρουν δραστηριότητες που θα ακονίσουν το μυαλό τους αλλά και θα τους ψυχαγωγήσουν.

Καλή ανάγνωση!

Περίληψη: Η Σπόντα, μια πονηρή μαϊμού και ο αγαπημένος της φίλος ο Αριστείδης, ένας πολυλογάς μπλε παπαγάλος, ζουν στην ζούγκλα. Λίγο πριν συναντήσουν τους φίλους τους, την Ουρανία και τον Κορνήλιο, δύο αξιολάτρευτα γκρι ιπποποταμάκια, βρίσκουν μία μαγική κουτάλα και αλλάζουν τους φυσικούς κανόνες της ζούγκλας. Έτσι, αρχίζει να χιονίζει στο αγαπημένο τους μέρος. Ποιος θα σώσει τα ζώα της ζούγκλας που παγώνουν σιγά-σιγά από το χιόνι;




Το  βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου