Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο από τις εκδόσεις Άγκυρα

Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο από τις εκδόσεις Άγκυρα

Ισορροπημένη διατροφή είναι εκείνη που παρέχει στα παιδιά όλα τα μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό.  Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων από όλες τις ομάδες.
H διατροφική ποικιλία προσφέρει στα παιδιά θρεπτικά συστατικά και επιλογές σε αυτά που τρώνε.  Επειδή βρίσκονται διαρκώς σε περίοδο ανάπτυξης  η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στο καθημερινό διαιτολόγιό τους αποτελεί σήμερα τον μόνο ουσιαστικό παράγοντα για την σωστή ωρίμανση του οργανισμού και την πρόληψη μετέπειτα διαταραχών.
Το καθημερινό διαιτολόγιο των παιδιών πρέπει να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις κατηγορίες: γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα,  κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, αβγό, όσπρια, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο. Οι τροφές θα πρέπει να κατανέμονται σε μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το φαγητό θα πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο "σπιτικό". Έτοιμα φαγητά πρέπει να καταναλώνονται σπάνια. Το μόνο απαραίτητο ποτό είναι το νερό. Συνιστάται η κατανάλωση 30ml νερού ανά κιλό σώματος καθώς τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στην αφυδάτωση επειδή είναι υπερκινητικά και επίσης γιατί μπορεί να μην έχουν μάθει να αναγνωρίζουν το αίσθημα της δίψας.

Είναι σημαντικό, επίσης, τα παιδιά να καταναλώνουν μικρά ενδιάμεσα γεύματα (σνακ), αρκεί αυτά να είναι υψηλής θρεπτικής αξίας, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, γάλα, γιαούρτι, ψωμί και προϊόντα από δημητριακά ολικής αλέσεως, τοστ, κ.ά.
Τα λίπη και τα γλυκά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Το βιβλίο που έχουμε στα χέρια μας είναι πολύτιμο. Πραγματικά το αγαπήσαμε. με πολύ ωραίο τρόπο γράφει όλα όσα πρέπει να πούμε εμείς στα παιδιά μας

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Άγκυρα


περίληψη βιβλίου

Είναι ποτέ δυνατόν να χωρέσουν πέντε σωματοφύλακες σ' ένα ψυγείο; Eίναι ποτέ δυνατόν μέσα στη νύχτα να ακούγεται μουσική από το ίδιο αυτό ψυγείο; Aκολουθήστε το περιπετειώδες ταξίδι του Mάνου στο πάρτι του ψυγείου του, στο πάρτι της ζωής του, και γνωρίστε μαζί του τους σημαντικότερους φύλακες του σώματός μας και της υγείας μας. Aνακαλύψτε την ενέργεια που κρύβεται σε κάθε επιλογή της διατροφής μας και μετατρέψτε το καθημερινό ταξίδι της τροφής σε ταξίδι γνώσης, εμπειρίας, νοστιμιάς, δύναμης και υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου