Τα 5 πιο κοινά προβλήματα της εφηβείας

Η εφηβεία είναι η καλύτερη φάση της ζωής κάποιας σαν εσένα. Φέρνει χαρά, ενθουσιασμό, διασκέδαση και φυσικά τους πρώτους έρωτες. Βέβαια η εφηβεία έχει και δύσκολες στιγμές και αυτά είναι τα πρώτα κοινά προβλήματα που αντιλαμβάνεται ένα κορίτσι σαν εσένα μόλις μπει στην εφηβεία.

Εμφάνιση: Το Νο1 που αλλάζει από την παιδική ηλκία στην εφηβική είναι φυσικά το σώμα σου. Θα παρατηρήσεις αρκετές αλλαγές στο στήθος αλλά και φυσικά στην περίοδο. Μην αγχωθείς, άλλωστε αυτό σημαίνει ότι γίνεσαι γυναίκα. Το σώμα αλλάζει συνεχώς και εσύ πρέπει να το αντιμετωπίζεις, σκέψου πως πλέον μεταμορφώνεσαι και αυτό είναι υπέροχο.

Εκπαίδευση: Κατά τη διάρκεια της εφηβείας δεν ήθελα καθόλου να διαβάσω, το μόνο που ένοιαζε ήταν να βγω με τους φίλους μου και να περάσω όμορφα. Όλο αυτό μπορεί να δημιουργεί τεράστιο άγχος στους γύρω σου και κατά συνέπεια αρκετή πίεση σε εσένα. Προσπάθησε να χωρίσεις τον χρόνο όπως εσύ θέλεις.

Έρωτες: Αχ αυτοί οι έρωτες! Μικρή μου, μακάρι να ήξερες πόσους «αληθινούς έρωτες» θα γνωρίσεις στη ζωή σου! Πόσο πολύ θα γελάς όταν σκέφτεσαι πως ο έρωτας της ζωής σου δεν ήταν τελικά αυτός που ήθελες και άλλα τέτοια. Εγώ το μόνο που θα σε συμβουλέψω είναι να διασκεδάζεις γιατί η εφηβεία έρχεται μια φορά στη ζωή ενός ανθρώπου και να μην κάνεις ποτέ πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις.

Bulling: Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά σε αυτή την ηλικία. Αν το νιώσεις ποτέ φρόντισε να σταθείς απέναντι τους και να μην αφήσεις όλη αυτή τη δύνη να σε συνεπάρει. 


Φιλία: Η φιλία είναι ότι πιο σημαντικό μπορείς να ζήσεις στην εφηβεία. Μπορεί να σας ενώσουν τα πιο τρελά σκηνικά που θα συζητάς μετά από χρόνια, πρόσεχε όμως γιατί πολλές φορές δημιουργούνται παρεξηγήσεις από το πουθενά και προβλήματα. Θα πρέπει να είσαι εκεί να  τα λύνεις όσο πιο ήρεμα γίνεται.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου