Μια στάλα θάρρος από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια στάλα θάρρος από τις εκδόσεις Μεταίχμιο



Καλλιεργώντας το θάρρος στα παιδιά – Μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες αρετές!

Το θάρρος έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο θετικά γνωρίσματα των ανθρώπων και ως μια από τις βασικές αρετές της ανθρώπινης φύσης! Το θάρρος είναι βασικό συστατικό της ωρίμανσης και είναι αυτό που μας ωθεί να φτάσουμε νέους στόχους, ακόμα και αν η προσπάθεια μοιάζει δύσκολη ή οδυνηρή. Oι περισσότεροι ψυχολόγοι αναφέρουν τη σοφία και τη γνώση, τον ανθρωπισμό, τη δικαιοσύνη, τη μετριοπάθεια, την υπέρβαση και μεταξύ όλων αυτών το θάρρος, ως τις έξι πιο βασικές δυνάμεις και προτερήματα των ανθρώπων!

Τι είναι το θάρρος;

Το θάρρος, είναι η ικανότητα που επιτρέπει σε ένα άτομο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, τον κίνδυνο, τον πόνο κ.α. χωρίς φόβο, αλλά με γενναιότητα. Επίσης, έχει μια ισχυρή ηθική διάσταση, διότι συνδέεται με το θάρρος της γνώμης και με το να πράττεις το σωστό σύμφωνα με τις πεποιθήσεις σου, ιδίως παρά την κριτική που μπορεί να δεχτείς.



Η γενναιότητα, είναι αυτή που συνδέεται πιο συχνά με το θάρρος και ορίζεται ως η ικανότητα του να υποστηρίζεις αυτό που είναι σωστό σε δύσκολες καταστάσεις. Η γενναιότητα μπορεί να πάρει σωματική μορφή – να ενεργείς γενναία παρά τις πιθανές σωματικές βλάβες που μπορεί να υποστείς, και τη μορφή της ηθικής – να ενεργείς με τρόπο που ενισχύει αυτό που πιστεύεις ότι είναι το καλό, παρά την κοινωνική αποδοκιμασία και τις πιθανές αντιδράσεις των άλλων.

Ο ήρωας μας το κουνελάκι είναι  φοβισμένο σε αντίθεση με την φίλη του που είναι τολμηρή.
Οι δυο φίλοι θα μπούνε σε μια γλυκιά περιπέτεια που πάντα το ένα το κουνελάκι είναι διστακτικό και συνέχεια κρύβεται ώστε να αποφύγει πολλές καταστάσεις.
στο τέλος της ιστορίας η περιπέτεια τελειώνει με αίσιο τέλος και το φοβισμένο κουνελάκι έχει ενθουσιαστεί με την όλη περιπέτεια αφού στο τέλος ζήτησε να ξανά ζήσουν μια ακόμη περιπέτεια



 Μπορεί ένα κουνέλι που δεν τολμάει να βγει από το σπίτι του να δείξει μια στάλα θάρρος; Ο Λόγκαν ξεκινάει για την πρώτη του περιπέτεια, και δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Έξω όμως τον περιμένει ένας εκπληκτικός κόσμος, αρκεί να βρει το κουράγιο να τον ανακαλύψει…

Μια αστεία αλλά και ενθαρρυντική ιστορία, που δείχνει ότι όλοι είμαστε πολύ πιο γενναίοι απ’ όσο νομίζουμε.

Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις μεταίχμιο




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου