Μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ: ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το blog μου το αγαπώ τόσο πολύ γιατί μου έμαθε πολλά πράγματα.
Το βιβλίο που έλαβα τις προηγούμενες ημέρες είναι για την Μαρι Κιουρι που πραγματικά αγνοούσα πολλά πράγματα για την ίδια. 


Η Μαρία Σαλώμη Σκουοντόφσκα-Κιουρί  ήταν Πολωνή φυσικός, χημικός και καθηγήτρια. Σε συνεργασία με τον σύζυγό της, Πιερ Κιουρί, ανακάλυψε το ράδιο και μελέτησε τα φαινόμενα της ραδιενέργειας. Ανακάλυψε επίσης το πολώνιο και υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έγινε Καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ενώ τιμήθηκε δυο φορές με το Βραβείο Νόμπελ για τη Φυσική και τη Χημεία . 'Ηταν η πιο φημισμένη γυναίκα επιστήμων της εποχής της, ήταν γνωστή επίσης και ως Μαντάμ Κιουρί.

Εμεινε χήρα νέα , γιατί ο άντρας της  ο Πιέρ Κιουρί  το 1906 ενώ διέσχιζε το δρόμο, σε μια στιγμή αφηρημάδας, παρασύρθηκε από άμαξα και σκοτώθηκε. Αμέσως μετά τον θάνατό του, χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης έφθασαν στο σπίτι τους από πολιτικούς, επιστήμονες και αγνώστους

Μια νέα σειρά ιστοριών με τις οποίες νεαρά και λιγότερο νεαρά κορίτσια και αγόρια θα ανακαλύψουν ποιες ήταν και τι κατόρθωσαν οι σπουδαιότερες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας.

Σχεδιάστριες, ζωγράφοι, εξερευνήτριες, επιστημόνισσες… Γυναίκες μοναδικές από τις οποίες έχουμε πολλά να μάθουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε.

Γυναίκες όπως η Μαρί, που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία.

Πραγματικά το βιβλίο μου έμαθε πολλά και με απλά λόγια γράφει τόσα όσα πρέπει για να μάθει ένα 6 χρόνο

Το βιβλίο είναι μια καλή πρόταση για να το κάνετε δώρο στα παιδιά σας

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Παπαδόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου