Μυθιστόρημα με κλειδί / Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Το έχω πει και γράψει πολλές φορές οι νέοι συγγραφείς μου αρέσουν πολύ.
 Έχουν ένα ιδιαίτερο γράψιμο , πολύ προσεχτικό και μελετημένο. Οι κινήσεις τους είναι σχολαστικές και η γραφή τους προσεγμένη . Όταν οι συγγραφείς είναι άγνωστοι προς εμένα με εξητάρει ακόμη περισσότερο το μυστήριο γιατί δεν ξέρω σε τι μονοπάτια βαδίζω. Έπιασα τις προηγούμενες μέρες στα χέρια μου το νέο βιβλίο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη Μυθιστόρημα με κλειδί  που κυκλοφορει από τις εκδόσεις Μινωας  που για εμένα είναι το πρώτο του βιβλίο που διάβασα. Ο συγγραφέας Σπούδασε Νομική και Εγκληματολογία σε Αθήνα και Παρίσι και τα τελευταία χρόνια ζει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας διαπρέποντας ως συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που άφησαν τη σιγουριά και τις προοπτικές μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας, για να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Και τα κατάφερε!

Το τρίτο του αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Μυθιστόρημα με κλειδί» κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Μίνωας και πραγματεύεται τις περιπέτειες του αστυνόμου Χριστόφορου Μάρκου, ο οποίος καλείται να εξιχνιάσει έναν φόνο που συνέβη στη διάρκεια των διακοπών του σε ένα νησί. Η οικοδέσποινα έκανε ένα πάρτυ στο σπίτι της και η κόρη της που ήδη είχε βαρεθεί και νύσταζε αφόρητα παρακαλούσε να τελειώνει αυτή η μάζωξη όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Ξαφνικά η γάτα που περιτριγύριζε εκεί κοντά τους, εξαφανίστηκε, όμως στην ουσία τους οδήγησε στην αποθήκη όπου η μικρη κόρη της οικοδέσποινας είδε κάτι φρικτό. Από εκεί και μετά η ιστορία αρχίζει να εξελίσεται και να ξετυλίγεται το κουβάρι με πολύ αγωνία και οι χτύποι της καρδιά μου να φθάνουν στο κόκκινο.

Το Μυθιστόρημα με κλειδί είναι το τρίτο του αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοσή του στα γαλλικά.

Η Νήσος, ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι, έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου περνάει εκεί την άδειά του, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι η Λούσι Ντέιβις, μια νεαρή Αγγλίδα δημοσιογράφος, βρίσκεται δολοφονημένη στην αποθήκη της οικοδέσποινας.
Με το νησί αποκλεισμένο από τον άνεμο, ο Μάρκου ψάχνει το κίνητρο και τον δράστη στα μυστικά, τα ψέματα και τα κουτσομπολιά του «κλειστού κύκλου της Νήσου» και σε ένα μυθιστόρημα με κλειδί που έγραφε το θύμα.

Η επιφανειακή ηρεμία του νησιού διαταράσσεται ενώ ένα ακόμη ανεξιχνίαστο έγκλημα από το παρελθόν θα περιπλέξει την υπόθεση.

 
Καθώς η λίστα των νεκρών μεγαλώνει, θα κατορθώσει ο Μάρκου να βρει τον δολοφόνο προτού αυτός καταφέρει να ξεφύγει με το επόμενο πλοίο της γραμμής;


Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης υπόσχεται να μας συνεπάρει με το νέο του βιβλίο, το οποίο αναμένεται να γίνει η καλύτερη συντροφιά τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού.
Ο Μαρκογιαννάκης φέρνει στο προ­σκήνιο έναν αστυνόμο που σίγουρα θα άρεσε στον ίδιο τον Ηρακλή Πουαρό
Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου