Eκεί όπου ζουν τα όνειρα από τις εκδόσεις Άγκυρα

Το να ονειρευόμαστε είναι εξίσου σημαντικό με το να αναπνέουμε, να δουλεύουμε και να σκεπτόμαστε.  Επειδή:

Το να ονειρευόμαστε μας δίνει στόχο και κατ’ επέκταση κίνητρα. Ονειρεύομαι να σπουδάσω, να γίνω γιατρός, να γνωρίσω το μεγάλο έρωτα. Προετοιμάζω δηλαδή τον εαυτό μου με τις σκέψεις και τη δράση μου για αυτά που αγαπώ
Χάρη στα όνειρα δεν απελπιζόμαστε και δεν τα παρατάμε όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε. Κακά τα ψέματα, πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε, ίσως έρχονται και ακριβώς αντίθετα αλλά τα όνειρα, μας κάνουν να θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε
Μας ταξιδεύουν σε κόσμους και καταστάσεις που δεν έχουμε ζήσει. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε φανταστεί τον εαυτό μας ως ήρωες παραμυθιών ή πως παίρνουμε το Oscar ή πως είμαστε σε μια χώρα που δεν έχουμε βρεθεί ποτέ;

Τα όνειρα όταν τα μοιραζόμαστε, σκοτώνουν τη μοναξιά. Μας δίνουν τη δυνατότητα να έρθουμε κοντά με ανθρώπους που έχουν κοινά όνειρα με εμάς. Αλλά ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να τα υλοποιήσουμε μας έχουν δώσει ήδη ένα ανεκτίμητο δώρο: έναν καλό φίλο.
Καλλιεργούν την φαντασία μας και με τον τρόπο αυτό επεκτείνουν τα όρια του κόσμου μας.
Το μυστικό της δημιουργικότητας είναι πάντα τα όνειρα.
Τα όνειρα είναι ο καθρέφτης μας. Πόσο καλύτερα θα καταλαβαινόμασταν μεταξύ μας αν μοιραζόμασταν τα όνειρά μας!

Είναι η ασπίδα του μυαλού και της καρδιάς μας απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα μέσα στην οποία, πολλές φορές, είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε.
Καλύτερα να χανόμαστε μέσα στα όνειρα παρά μέσα σε σκοτεινές σκέψεις που μας γεμίζουν αμφιβολία και φόβο.
Μόνο και μόνο για την ανεμελιά που φέρνει μαζί του το όνειρο αξίζει να γίνει μέρος του εαυτού μας και της καθημερινότητάς μας. Γιατί είναι ο μόνος εύκολος και ανέξοδος τρόπος που μας βοηθάει να εξελιχθούμε και να γίνουμε αυτό που πρόκειται να γίνουμε.
Με απλό και κατανοητό κείμενο, με παραστατικές εικόνες που εναλλάσσουν τα χρώματά τους ανάλογα με το πού ταξιδεύει ο αναγνώστης -στον κόσμο των ανθρώπων και αυτό των ονείρων. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ωφελεί και τους μεγάλους αναγνώστες, αυτούς που κρύβουν σε κάποιο συρταράκι τα δικά τους όνειρα.

Ο ενθουσιασμός του γραπτού αυτού κειμένου δεν ξεπηδά μόνο από την συντάκτρια, αλλά κυρίως μέσα από της ανάγνωση του παιδικού αυτού βιβλίου. Φαντασία και τόλμη είναι ένα όχι παρωχημένο μήνυμα, αλλά ένα μήνυμα που δουλεύει ακόμα. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του.
Κάποτε υπήρχε μια πόλη, όπου ζούσαν πολλά Όνειρα στις σκέψεις των κατοίκων της. Οι περισσότεροι, όμως, άφηναν τα Όνειρά τους ξεχασμένα για μήνες, για χρόνια, και τίποτα δεν άλλαζε στη ζωή τους. Ώσπου ήρθε μια μέρα που τα Όνειρα αποφάσισαν να φύγουν από τους ανθρώπους που τα ξεχνούσαν. Άραγε, πού θα πήγαιναν και ποια θα ήταν η τύχη τους;

Μια ιστορία που περνά το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα πραγματοποιούμε, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που μπορεί να τύχουν στη ζωή μας.

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Άγκυρα


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου