Ο κήπος του Έβαν από τις εκδόσεις Άγκυρα

Ο κήπος του Έβαν από τις εκδόσεις Άγκυρα


Ο Έβαν και ο σκύλος του είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όπως κάνουν τα πάντα μαζί, έτσι φροντίζουν μαζί και τον πανέμορφο κήπο τους. Έρχεται όμως η στιγμή που ο αγαπημένος φίλος του Έβαν δεν θα είναι πια μαζί του. Ο Έβαν νιώθει τόσο μεγάλη στενοχώρια, που φτάνει στο σημείο να καταστρέψει τον κήπο του. Σύντομα, φυτρώνουν σ’ αυτόν μόνο διάφορα αγριόχορτα. Όμως, η ομορφιά μπορεί να φωτίσει ακόμη και τα πιο σκοτεινά μέρη. Όταν ο Έβαν ανακαλύπτει ότι δίπλα στον φράχτη του φυτρώνει μια κολοκύθα, αρχίζει σιγά σιγά να συνέρχεται και να βλέπει τη ζωή του ξανά με αισιοδοξία.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι η αισιόδοξη και θετική προσέγγιση. Σε αυτό βοηθά το σύντομο και λιτό, χωρίς εξάρσεις κείμενο αλλά και η πολύχρωμη, ζωντανή εικονογράφηση.

Η αγνή, καθαρή αγάπη. Αυτή που στην πορεία της δεν αφήνει σημάδια πίκρας και πόνου. Δεν έχει ούτε χαρακώματα, ούτε γρατσουνιές ΓΙΑΤΙ τίποτα δεν την σταματά και ποτέ δεν τελειώνει, ακόμα και όταν το ένα από τα δύο πρόσωπα δεν είναι πια εκεί. Εκείνη υπάρχει. Ζωντανή στην μνήμη και την καρδιά. Επισκέπτης κάθε τόσο στα όνειρά μας, μας θυμίζει τις μυρωδιές, τους ήχους, τις εικόνες… την ομορφιά!




Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αντιλαμβάνονται τον θάνατο ως απουσία αλλά δεν κατανοούν ότι είναι οριστικός, καθώς πιστεύουν ότι αυτός που πέθανε, θα επιστρέψει και ότι εξακολουθεί να ζει, να σκέφτεται και να αισθάνεται εκεί που βρίσκεται, ενώ λίγο αργότερα (τάξεις δημοτικού), κατανοούν ότι ο θάνατος είναι μη αναστρέψιμος, αλλά θεωρούν ότι συμβαίνει μόνο στους άλλους” Κι η αλήθεια είναι ότι αυτός που πεθαίνει… επιστρέφει, ξαναζεί μέσα από τη μνήμη, την αγάπη που χάρισε, τις στιγμές που ζήσαμε μαζί του, τα μέρη που περπάτησε.



Το βιβλίο μιλάει με πολύ ωραίο τρόπο για την απώλεια και πως ξεσπάει ένας άνθρωπος όταν πονάει. Ομως μέσα από τα συντρίμμια και από το θυμό που νιώθει, θα βρει κάτι που αναγεννιέται και έτσι θα του δώσει ώθηση να ξεκινήσει να ασχοληθεί με κάτι και τελικά θα δει ότι η ζωή είναι ωραία

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που πραγματικά θα το χαρείτε πολύ

Θα το βρείτε στις Εκδόσεις Άγκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου