Δώσε λύση στο Μελίσσι - Μαρίνα Γιώτη

Την Μαρίνα Την γνώρισα πριν 4 χρόνια με την στιγμουλα. Είναι το πρώτο της βιβλίο που αγάπησα τόσο πολύ, γιατί μου είχε κάνει εντύπωση η υπέροχη εικονογράφηση και τα τεράστια μάτια  της ηρωίδας. Πλέον έχουν περάσει πολλά χρόνια και η Μαρίνα Γιωτη είναι μια  από τις πιο ταλαντούχες συγγραφείς παιδικών βιβλίων στην χώρα μας! Το Δώσε Λύση στο Μελίσσι ανήκει  στη νέα σειρά βιβλίων της, Μελισσάκια στα Θρανία. Το μόνο που έχω να πω είναι πως με τη μαγική πένα της κατάφερε να μας γοητεύσει για μια ακόμα φορά!



Μας μετέδωσε τόσες πολλές γνώσεις για τις μέλισσες και το μέλι, μέσα από τις υπέροχες εικόνες του βιβλίου
Το βιβλίο εκτός των άλλων αναφέρεται στη δημοκρατία, στις εκλογές και στο πόσο χρήσιμος είναι ο διάλογος αλλά και η ενσυναίσθηση!



Σκοπός της είναι να μάθουν τα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να γίνουν ενεργοί πολίτες, να συμμετέχουν, να κρίνουν όσους τους εκπροσωπούν με τα πιο υψηλά ιδανικά και να απαιτούν τίποτα λιγότερο από το άριστο από τους ηγέτες τους. Και σίγουρα το πετυχαίνει.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και πάνω.

 Θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα


 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
 Κρίση μέσα στο Μελίσσι, ποιος το πρόβλημα θα λύσει;
Μεγάλη συμφορά έπεσε στην Κυψέλη και πρέπει το συντομότερο να βρεθεί νέα βασίλισσα. Γιατί όμως βασίλισσα; Γιατί όχι βασιλιάς; Ή ακόμα καλύτερα να υπάρχει πρόεδρος ή μπορεί να μην είναι κανείς αρχηγός!
«Ας κάνουμε εκλογές!» αποφάσισαν τότε οι μέλισσες και ξεκίνησαν τον προεκλογικό αγώνα. Οι τσακωμοί έδιναν κι έπαιρναν στο Μελίσσι,με αποτέλεσμα όλοι να παραμελούν τις δουλειές τους.
Θα βρει ο Μίλτος και η Μελίνα τη λύση ή θα αφήσουν να καταστραφεί η Κυψέλη;

Ένα βιβλίο για τις εκλογές, τη δημοκρατία, την αξιοκρατία και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τους ηγέτες μας.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου