Ψάρι με πατάτα και λαχανικά για τα βρέφη

 Η επαρκής πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων είναι απαραίτητη από τη βρεφική ηλικία. Για πολλούς όμως η χρήση του ψαριού στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ενός βρέφους είναι απαγορευτική. Βασικό αίτιο είναι κάποια πιθανή αλλεργική αντίδραση. Στην πραγματικότητα, πρέπει να το προσθέσετε σταδιακά μετά τον 6ο μήνα. Αποτελεί τον καλύτερο πάροχο ω-3 λιπαρών οξέων και πρέπει το παιδί να συνηθίσει τη γεύση του, ώστε να το καταναλώνει δύο φορές εβδομαδιαίως. Εάν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη δράση, διακόψτε την κατανάλωσή του και επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας.


Συστατικά


1 μικρό ψάρι με λίγα κόκκαλα (π.χ. βακαλάος)

1 κολοκυθάκι

1 καρότο

1 κλωνάρι σέλινο

1 πατάτα

1 μικρό κρεμμύδι

1 κουταλιά ελαιόλαδο



Παρασκευή


Βάλτε 1 ½ φλιτζάνι νερό να βράσει σε μία μικρή κατσαρόλα.

Προσθέστε τα λαχανικά και αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά.

Προσθέστε το ψάρι και αφήστε το για άλλα 15 λεπτά, ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμο.

Αφαιρέστε τα τρόφιμα από την κατσαρόλα και καθαρίστε με προσοχή το ψάρι, κατά προτίμηση με τα χέρια σας αφού τα πλύνετε καλά, ώστε να μην έχει κανένα κόκκαλο.

Βάλτε το μαζί με τα λαχανικά στο μίξερ και μετατρέψτε τα σε πουρέ. Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται για να επιτύχετε την επιθυμητή υφή.

Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου