Διαβάσαμε το καταπληκτικό βιβλίο “Κλασική Μουσική – Η ιστορία της σε εικόνες- εκδόσεις Διάπλαση

Το καίνουριο βιβλίο των Εκδόσεων Διάπλαση είναι μια εγκυκλοπαίδεια γνώσεων για την Κλασική Μουσική και την ιστορία της που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών που αγαπούν τη μουσική

Διαβάσαμε τόσα πολλά που μας προκάλεσαν έκπληξη ή θαυμασμό για τη ζωή διάσημων συνθετών, για το τι κρύβεται πίσω από πασίγνωστα κομμάτια και τις νότες τους…


Η ιστορία της δυτικής μουσικής από τον 11ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, από τη Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν μέχρι τον Στοκχάουζεν. Γνώρισε τους μεγαλύτερους συνθέτες και άκου τη μουσική τους διαβάζοντας! Μάθε τα μουσικά όργανα και δες πώς παίζονται και συνδυάζονται για να φτιαχτεί η μουσική. Ανακάλυψε τις πιο διάσημες όπερες και συμφωνίες, τα πιο γνωστά κοντσέρτα και μπαλέτα.


Μια έκδοση που συνδυάζει τη γνώση με την απόλαυση: κατέβασε δωρεάν την εφαρμογή ConBrio στο κινητό ή το τάμπλετ σου, πέρνα την κάμερα πάνω από τις σελίδες του βιβλίου και ανακάλυψε 100 σύντομα μουσικά αποσπάσματα από τα έργα που παρουσιάζονται.

Σε κάθε ενότητα αναφέρεται σε σπουδαίες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής. Περιλαμβάνει περιγραφές μουσικών οργάνων γνωστών ή και όχι τόσο. Όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα από πολύ όμορφη, κατάλληλη για παιδιά, εικονογράφηση.

Αναμφισβήτητα είναι ένα βιβλίο γεμάτο ερεθίσματα που δίνει την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να συζητήσουν για τη μουσική, την κλίση του κάθε παιδιού, τα ενδιαφέροντά του και πολλά πολλά ακόμη!Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση και απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών…και σε μεγάλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου