Το κουνέλι με το μαντολίνο / Ελληνικά γράμματα



Τον αγαπημένο συγγραφέα όλων των παιδιών τον γνωρίζουμε. Το πόσο όμορφα έξυπνα γράφει το αναγνωρίζουμε.  Το τελευταίο του σύγγραμα μας ταξίδεψε. Με την υπέροχη γραφή που καταλήγει σε ομοιοκαταληξία και την ταξιδιάρικη εικονογράφηση.

Η ιστορία ξεκινα με καρότα και κουνέλια λίγα δάκρυα αλλά με πολλά γέλια. Βρισκόμαστε στη κουνελοχώρα, όπου ζούσε ένα κουνέλι γελαστό και το λέγαν Λίνο Κουνελίνο. 
Το κουνέλι δεν του άρεσαν τα καρότα,  μόνο τα κουνουπίδια.
Ξεκίνησε για το σχολείο 🏫 για να μάθει γράμματα αλλά  στο διάλειμμα έτρωγε κουνουπίδι ενώ τα υπόλοιπα κουνέλια καρότα.

 🥕🥕🥕🥕🥕

Ξαφνικά τον πείραζαν κάποια μεγάλα Κουνέλια γιατί έτρωγε κουνουπίδι και όχι Καρότο. Οι μέρες περνούσαν βασανιστικά  και   κάθε μέρα γίνονταν η συμπεριφορά ακόμη πιο ενοχλητική.
Όμως εμφανίστηκε η Σόφη η κουκουβάγια 🦉🦉🦉🦉 και έδωσε λύση στο πρόβλημα. Και πάλι καλά που την άκουσαν.




Από την πρώτη κιόλας µέρα που πάει σχολείο ο Κουνελίνος το κουνέλι καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να περάσει καλά. Καθόλου καλά! Και αυτό, όχι επειδή φταίει σε κάτι, αλλά επειδή του αρέσει να παίζει µαντολίνο και να τρώει κουνουπιδάκια, ενώ όλοι οι συµµαθητές του παίζουνε ποδόσφαιρο και τους αρέσουν τα καρότα. Κάθε µέρα που περνάει, τα πράγµατα πάνε από το κακό στο χειρότερο! Ώσπου µία µέρα… Τι φοβερό και αναπάντεχο συμβαίνει µία µέρα; 


Το κουνέλι με το μαντολίνο / Ελληνικά γράμματα


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου