Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι - Τζ. Κ. Ρόουλινγκ


🔻Ηλικία 8+
Εκδόσεις Ψυχογιός 
Συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ| 

Το "Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι" είναι το πρώτο βιβλίο που γράφει η Τζ. Ρόουλινγκ μετά τον Χαρι Πότερ και όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει απόλυτο ενθουσιασμό στους φανατικούς αναγνώστες των βιβλίων της. Ο πήχης ωστόσο έχει μπει από την ίδια πολύ ψηλά.  Το βιβλίο διαπραγματεύεται  την αφοσίωση το θάρρος και φυσικά την περιπέτεια


Η Ρόουλινγκ κατάφερε με το βιβλίο αυτό να φτιάξει μια νέα εντελώς ξεχωριστή περιπέτεια μαγικού ρεαλισμού που συναρπάζει, συγκινεί και εμπνέει τον αναγνώστη κάθε ηλικίας.

📚Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Τζακ, ένα τρυφερό αγόρι που είναι για πολλά χρόνια τρομερά συνδεδεμένο με το λούτρινο γουρουνάκι του τον Γου. Οι γονείς του Τζακ χωρίζουν και σύντομα η μαμά του συνδέεται με κάποιον άλλο άντρα ο οποίος έχει μια κόρη με δύστροπο χαρακτήρα, τη Χόλι. Σε ένα διαπληκτισμό των παιδιών η Χόλι πετάει τον Γου από το παράθυρο του αυτοκινήτου και αυτός χάνεται για πάντα! Ο Τζακ βυθίζεται με μια οργισμένη θλίψη και μισεί το όμοιο νέο γουρουνάκι που του αγοράζει η μετανιωμένη Χόλι. Τη νύχτα των Χριστουγέννων όμως, "τη νύχτα των επιθυμιών και των θαύματων" μπορούν να συμβούν, το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι ζωντανεύει και υπόσχεται να οδηγήσει τον Τζακ στη χώρα των χαμένων πραγμάτων, εκεί που θα μπορέσει να βρει τον Γου και να τον σώσει από τον τρομερό Χαμό...📚

Η Ρόουλινγκ έχει γράψει ένα αριστούργημα, ένα βιβλίο που τα έχει όλα δοσμένα στο μέγιστο βαθμό! Η γρήγορη κινηματογραφική πλοκή, η αγωνία και οι ανατροπές δομούνται σε κλιμακούμενη ένταση και κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη στα ύψη μέχρι την τελευταία σελίδα. 
Παράλληλα οι χαρακτήρες όλων των ηρώων, μέχρι και τον δευτερευόντων ή τριτευόντων είναι πλήρεις, αληθινοί και τόσο γοητευτικά πολυδιάστατοι.


Η προσωπικότητα του Τζακ αποτελεί πρότυπο αισιοδοξίας, θάρρους και αφοσίωσης για τους μικρούς αναγνώστες, ένα πλάσμα με ιδιαίτερα υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Το χριστουγεννιάτικο γουρουνάκι από την άλλη ως συμπρωταγωνιστής του, δείχνει ευαίσθητη ενήλικη σοφία και αληθινή αγάπη για το παιδί, η οποία φοβάται ωστόσο ότι μένει δίχως ανταπόκριση αφού ο Τζακ λατρεύει μόνο τον Γου.
Η πλοκή της ιστορίας όπως εξελίσσεται και καταλήγει γύρω από τους δύο με έκανε να συγκινηθώ βαθιά, άγγιξε μια πολύ ευαίσθητη χορδή στην καρδιά μου...

Η Ρόουλινγκ διαχειρίζεται μαγικά το ζήτημα της ΑΠΩΛΕΙΑΣ και της ΑΠΟΔΟΧΗΣ, με τρόπο απόλυτα σπάνιο και αριστοτεχνικά δομημένο για παιδικό βιβλίο. Η περιπλάνηση του Τζακ στον κόσμο των Χαμένων Πραγμάτων συμβολίζει το στροβιλισμό της θλίψης, με την άγρια αγωνία μια εύθραυστης ελπίδας. Σαν άλλος Ορφέας που κατεβαίνει στον Άδη για να βρει το πιο αγαπημένο του πρόσωπο, ρισκάρει, παλεύει και ονειροβατει μεταξύ πραγματικότητας και μαγείας μέχρι να κλείσει ο κύκλος του πόνου.

Μια πολύ καλά δομημένη ιστορία που παρουσιάζει με τρόπο μοναδικό τις αλλαγές που μπορούν να συμβούν στη ζωή, μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού, και  πως πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε. 



Μην το χάσετε με τίποτα, από 8 ετών 



Θα το βρείτε στις εκδόσεις Ψυχογιός και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου