Καλώς ήρθατε στο σπίτι του Άγιου Βασίλη- εκδόσεις Πατάκη



Μα τον χιονάνθρωπο, η Αυγή ξέχασε να στείλει το γράμμα της στον Άγιο Βασίλη!
Πηγαίνοντας στο ταχυδρομείο, ένα ξωτικό ως δια μαγείας την παίρνει μαζί με τον φίλο της τον Λεωνίδα στον τόπο του Άγιου Βασίλη.
 Παιδιά, ετοιμαστείτε!
 Ησυχία! Η παράσταση ξεκινάει τώρα!_
 Ένα βιβλίο σαν σκηνή θεάτρου!

Πέντε δισέλιδα ανοίγουν και γίνονται ισάριθμες τρισδιάστατες, μεγάλου μεγέθους σκηνές κουκλοθεάτρου και παραμυθιού καθώς η αφήγηση της ιστορίας εκτυλίσσεται. Το παιδί μπορεί να βάλει τα χεράκια του μέσα στις σκηνές, να φορέσει δαχτυλόκουκλες που θα δημιουργήσει και να παίξει την ιστορία. Επίσης μπορεί να παρατηρήσει τις πλούσιες λεπτομέρειες της εικονογράφησης της Elisa Paganelli και να τις αξιοποιήσει σε δικές του αφηγήσεις.
Ανοίγεις την κάθε σελίδα και είναι σαν να μπαίνεις μέσα στη σκηνή

Η ιστορία είναι μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία όπου ένα κορίτσι, η Αυγή ξέχασε να στείλει το γράμμα της στον Άγιο Βασίλη και πηγαίνει τρέχοντας στο ταχυδρομείο. Μόλις φτάνει, βλέπει το πρόσωπο του ταχυδρόμου και τι να δει; Μια αστεία φάτσα με μύτη σε σχήμα τρομπέτας, πυκνά φρύδια και φως εκθαμβωτικό. Τι ξωτικό είναι αυτό! Ο αστείος ταχυδρόμος την παίρνει μαζί του μαζί με τον φίλο της τον Λεωνίδα. Είναι έκπληκτοι και οι δυο. Τους πηγαίνει στο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Εκεί, γίνεται ένα χαμός από προετοιμασίες, παιχνίδια, ξωτικά, βοηθοί αλλά… και ένας Άγιος Βασίλης με ένα στομάχι που πονάει από την πολλή σοκολάτα. Και καταρρέει σε ένα κρεβάτι. Μα αυτό είναι σκέτη καταστροφή! Εάν ο Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να ταξιδέψει τι θα γίνει; Όλα τα παιδιά θα απογοητευτούν!

Η ιστορία είναι όμορφη, γλυκιά, πολύ χριστουγεννιάτικη. Αλλά το μεγάλο ατού του βιβλίου είναι αυτή η μετατροπή του σε σκηνή κουκλοθέατρου. Αυτό, με το μεγάλο μέγεθος του βιβλίου και των σκηνών αυτών θα ιντριγκάρουν τα παιδιά.


τα μικρά παιδιά θα ξετρελαθούν με την εικονογράφηση

θα το βρείτε στις εκδόσεις Πατάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου