Το Συναισθηματόμετρο του Επιθεωρητή Κροκοντίλο

📚 Το συναισθηματόμετρο του Επιθεωρητή Κροκοντίλο, Σουζάνα Ισέρν, Μόνικα Καρετέρα
Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers
Αναγνωρίζω, μετράω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου

Ίσως το πιο ολοκληρωμένο αλλά ταυτόχρονα και διασκεδαστικό βιβλίο για τα συναισθήματα, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή!


Παλιότερα στα χέρια μου ήρθαν πολλά βιβλία που αφορούσαν τα συναισθήματα αλλά όχι τόσο ολοκληρωμένα.



Μέσα από διάφορες "υποθέσεις" ο επιθεωρητής Κροκοντίλο προσπαθεί να καταλάβει το συναίσθημα που κρύβεται πίσω από κάποια συμπεριφορά ή γιατί αυτό το συναίσθημα άλλαξε απότομα! Μαζί του, προσπαθούμε κι εμείς να καταλάβουμε κι είναι σαν να λύνουμε πραγματικές υποθέσεις μυστηρίου!
Και μετά... αρχίζει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό που μας δίνει αυτό το βιβλίο!
Αφού μας δώσει διάφορα παραδείγματα για το πότε κάποιος μπορεί να αισθάνεται ένα συγκεκριμένο συναίσθημα, ο επιθεωρητής Κροκοντίλο μας δείχνει βήμα - βήμα πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά τα συναισθήματα.
1. Αναγνωρίζουμε το συναίσθημα και πάμε στις σχετικές σελίδες του βιβλίου για να επιβεβαιώσουμε ότι όντως αισθανόμαστε έτσι.
2. Στη συνέχεια, το βιβλίο μας δίνει 3 βαθμούς έντασης κάθε συναισθήματος. Αυτό μπορούμε να το δούμε και στο συναισθηματόμετρο το οποίο θα το βρείτε στο τέλος του βιβλίου και έχει οδηγίες για να το φτιάξετε. Προσπαθούμε να καταλάβουμε σε τι ένταση είναι το συναίσθημά μας.
3. Πάμε στο βιβλίο στις σελίδες που περιέχουν τις συνταγές και τις ασκήσεις για το συγκεκριμένο συναίσθημα. Μπορεί να είναι παραπάνω από ένα πχ μαζί λύπη και θυμός .
4. Αφού εκτελέσουμε τις "συνταγές" ξαναμετράμε την ένταση του συναισθήματος στο συναισθηματόμετρο. Μπορεί να βρίσκεται ακόμα εκεί αλλά η ένταση θα είναι μειωμένη .

Φυσικά, το βιβλίο μας δεν εστιάζει μόνο στα "αρνητικά συναισθήματα" ( που κι αυτά μας αναφέρει πολλές φορές ότι είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις ) αλλά έχει και "συνταγές" για να εκφράσουμε τη χαρά μας, την αγάπη μας και την έκπληξή μας ♥️


😊 Το συναισθηματόμετρο μπορείτε να το βρείτε, στις εκδόσεις Κέδρος και φυσικά σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία


Για παιδιά ηλικίας 5+ αλλά και για όλες τις ηλικίες!


📚 Το συναισθηματόμετρο του Επιθεωρητή Κροκοντίλο, Σουζάνα Ισέρν, Μόνικα Καρετέρα
Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου