Η τελευταία γουλίτσα-Μαρίνα Πλούμπη

Η τελευταία γουλίτσα | Συγγρ.: Μαρίνα Πλούμπη | Εικον.: Ειρήνη Θάνου | Sweet Serendipities

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο που μιλάει για αυτό το θέμα. Το θέμα του αποθηλασμού. Μα πραγματικά τόσα χρόνια δεν είχε γραφτεί ένα παρόμοιο βιβλίο
Ο μητρικός θηλασμός είναι αναμφίβολα ένα δώρο ζωής για κάθε παιδί. Πολλές δυνατές και τρυφερές στιγμές ανάμεσα στη μαμά και στο μωρό για μέρες, μήνες ή ακόμη και για τα πρώτα χρόνια για κάποιους. Κάποτε, όμως, φτάνει η στιγμή του αποθηλασμού κι άλλοτε είναι εύκολη, άλλοτε ας πούμε πιο περίπλοκη!


Η δική μας αληθινή ιστορία
 

Ήμουν σε διαδικασία αποθηλασμού εδώ και 3 μήνες. Σιγά σιγά και ομαλά, ξεκίνησα να θηλάζω από 5 φορές την ημέρα σε 4 στη συνέχεια 3 και έφτασα μια φορά την ημέρα, ώσπου τις τελευταίες μέρες έγινε μέρα παρά μέρα και ήρθε η Κυριακή και ήταν η τελευταία μέρα για εμάς που πλέον σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας αυτόνομης πορείας για το παιδί. Σίγουρα δεν θα την ξανά ζήσω αυτή την ιερή στιγμή. Όμως και τα τρία μου παιδιά τα θήλασα Και το ταξίδι του θηλασμού ήταν μαγικό.
Η τελευταία γουλίτσα για μένα ήταν την προηγούμενη Κυριακή. sweet_serendipities_books
Είναι μια συγκινητική ιστορία και πραγματικά όσες θηλάζουσες είσαστε σε αυτή τη φάση να το αναζητήσετε.
Πάρτε και ένα χαρτομάντήλο. Θα σας χρειαστεί



Η Μαρίνα δημιούργησε ένα τρυφερό παραμύθι γραμμένο με πολύ τρυφερό λόγο. Συγκινητικό και γλυκό, το παραμύθι αυτό σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή γιατί εκπέμπει μια ηρεμία και ισορροπία. όσες είσαστε μωρομάνες θα καταλάβετε πιο πολύ τον τρόπο προσέγγισης.
Η εικονογράφηση κινείται σε απαλά χρώματα σε τόνους ροζ και μέντας.
Τα σκίτσα της Ειρήνης Θάνου εκπέμπουν κι αυτά αγάπη και τρυφερότητα.
Το σύνολο κειμένου και εικονογράφησης αλλά και η προσεγμένη έκδοση με σκληρό εξώφυλλο και ποιοτική εκτύπωση δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ένα βιβλίο που είναι βέβαιο πως θα ταξιδέψει και θ' αγαπηθεί πολύ.



η Σοφία καθώς μεγαλώνει προσθέτει όλο και περισσότερες τροφές στη διατροφή της και το μητρικό γάλα μειώνεται. η συγγραφέας προτείνει το πιο όμορφο και ομαλό αποθηλασμό χωρίς πίεση χωρίς φωνές χωρίς άλλες παρεμβάσεις. Μόνο με φυσικό τρόπο.
οι γουλιές Από δέκα έγιναν δύο κι έπειτα έφτασαν στην μία. Οι τροφές που τρώει πλέον η Σοφία, το καθημερινό παιχνίδι, η παρέα του μπαμπά βοηθούν ώστε να μείνει απασχολημένη και να μην σκέφτεσαι συνέχεια τον θηλασμό. Η συμβολή του μπαμπά είναι σημαντική και είναι πολύ ωραίο που αναδεικνύεται στο βιβλίο γιατί δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του
Η ιστορία τελειώνει πολύ συγκινητικά γιατί μπορεί ο θηλασμός να ολοκληρώνεται κάποια στιγμή, η αγάπη και η τρυφερότητα είναι, όμως, παντοτινή και φυσικά στα καλύτερα που έρχονται. Γιατί όντως έρχονται και άλλες πολύ δυνατές στιγμές



αυτό το ταξίδι της ζωής εύχομαι να το ζήσουν όλες οι γυναίκες. Το βιβλίο είναι μοναδικό αναζητήστε το



περίληψη

Η Σοφία, από μωρό, απολαμβάνει να πίνει το γάλα της μαμάς.

Τώρα όμως έχει μεγαλώσει αρκετά και εκτός από το γάλα τρώει και νόστιμα φαγητά, φρούτα και λαχανικά. Τα βράδια που ξυπνά πηγαίνει στη μαμά να πιει γαλατάκι. Η μαμά όμως μια φορά της είπε «Στάσου λιγάκι, ας πούμε ένα τραγουδάκι». Η Σοφία στεναχωρήθηκε πολύ, αφού γάλα ήθελε εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Και έτσι με τη μαμά έκαναν συμφωνία...για την ακρίβεια, από εκείνη τη στιγμή όχι μόνο μία.

Ένα παιδικό βιβλίο που αναφέρεται στην εξαιρετικά σημαντική μα και ευαίσθητη (τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα) περίοδο του αποθηλασμού των νηπίων. Είναι ένας«αποχωρισμός» δύσκολος, που σηματοδοτεί όμως το ξεκίνημα μιας νέας, πιο αυτόνομης πορείας για το παιδί.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου