Πώς να κατασκευάσεις ένα αεροπλάνο



Πώς να ένιωθε ο πιλότος εκείνης της εποχής των αεροπλάνων, όταν για πρώτη φορά απογειώθηκε από το έδαφος με τον τόσο ευαίσθητο κινητήρα του;
Σίγουρα θα βασανίστηκε από φόβους και αμφιβολίες πριν από την πρώτη πτήση. Όμως ήρθε η στιγμή που με την πρώτη πρωινή λιακάδα πέταξε πάνω από το έδαφος άκουσε τον ρυθμικό χτύπο του κινητήρα και τότε κατάλαβε πως το αεροπλάνο ανταποκρινόταν σε κάθε εντολή.
Οι ήρωες μας είναι το σπουργίτι και ένα 🐭🐭🐭 ποντίκι. Που έχουν όνειρο να συναρμολογήσουν ένα αεροπλάνο. Τους Φαινόταν παράξενο, αλλά το ίδιο παράξενο τους φαινόταν και το αυτοκίνητο που κατασκεύασαν πέρσυ. Έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για το πώς μπορούν να συναρμολογήσουν έναν κινητήρα.


Το βιβλίο είναι ένας οδηγός για το τι εξαρτήματα χρειάζεται ένα αεροπλάνο


 
Ενα ιδιαίτερο παραμύθι για τους λάτρεις που αγαπούν τα αεροπλάνα


«Μα γιατί να μη μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα αεροπλάνο;» πρότεινε ο ποντικός Άρνι στον φίλο του Ζιλ, το σπουργίτι, ένα φθινοπωρινό απόγευμα.
«Άρνι, δε σου φαίνεται παράξενο ένα πουλί να κατασκευάζει αεροπλάνο;»
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η σειρά «Εκδόσεις Τεχνικών Παραμυθιών». Μέσα από το βιβλίο αυτό οι μικρές και οι μικροί αναγνώστες μπορούν να μάθουν πως είναι δυνατόν να παραμείνει το αεροπλάνο στον αέρα, πως ελέγχεται, ποια όργανα χρειάζεται ο πιλότος στο πιλοτήριο, πως είναι φτιαγμένος ο κινητήρας και άλλα πολλά. Όμως οι ήρωες της ιστορίας μας δεν παλεύουν μόνο με τις τεχνικές δυσκολίες αλλά και με τις αμφιβολίες τους, με τους φόβους τους, ενώ κάποια στιγμή κινδυνεύει ακόμη και η ίδια τους η ζωή. 


Αν και οι τρόποι των ηρώων μας είναι καμιά φορά λίγο απότομοι, εντούτοις, την κρίσιμη ώρα, η δύναμη της φιλίας τους υπερνικά κάθε εμπόδιο! Γίνεται ξεκάθαρο πως ο ένας μπορεί να βασιστεί στον άλλον!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου