Λησμονία η χώρα των χαμένων αναμνήσεων

Πρώτη φορά πήρα στα χέρια μου μια ιστορία που αφορά την άνοια, στην αρχή αγχώθηκα για το πως είναι γραμμένη η ιστορία,  ώστε να μπορώ να την εξηγήσω στο παιδί μου, αλλά τελικά με δικαίωσε ακόμη μια φορά η συγγραφέας.

Η σημερινή μου, βιβλιοπρόταση  είναι το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ρέιτσελ Αϊπ,με τίτλο ''Λησμονία: Η χώρα των χαμένων αναμνήσεων" σε εικονογράφηση της Λόρα Χάουζ καί μετάφραση της Μάρως Ταυρή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

  ''Βαθιά μέσα στο δάσος, η Αμέλια και η γιαγιά της ανακαλύπτουν τη Λησμονία: Τη χώρα όπου μπορεί κανείς να βρει ό,τι έχει ξεχάσει. Είναι η χώρα που έχει φυλαγμένες στιγμές που έχει ξεχάσει η γιαγιά και όχι μόνο μα φυσικά και η Αμέλια. Το βιβλίο είναι μια γλυκιά ιστορία με θέμα την άνοια και πως οι μεγάλοι άνθρωποι όσο περνάει ο χρόνος αρχίζει και ξεχνάνε.




Μεγαλώνοντας ζούμε τόσο ευτυχισμένες, όσο κι άσχημες στιγμές. Ο χρόνος δεν λειτουργεί πάντα ως φίλος μας, αφού έχουμε την τάση, καθώς κυλούν τα χρόνια, να ξεχνάμε τι έχουμε ζήσει και τα συναισθήματα που νιώσαμε. Ειδικά οι μεγαλύτεροι άνθρωποι παρουσιάζουν τέτοια σημάδια. Αυτό είναι  δύσκολο να το κατανοήσουν  τα μικρά παιδιά και πολλές φορές μοιάζουν να απορούν, ίσως και να δυσανασχετούν, που ο παππούς, ή, η γιαγιά τους ξεχνούν πολλά. Ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσουμε στα μικρά παιδιά το τι συμβαίνει, είναι η ανάγνωση κατάλληλων για την ηλικία τους βιβλίων.


 Η συγγραφέας με προσοχή και ευαισθησία προσεγγίζει αυτό το θέμα με σκοπό να ψυχαγωγήσει και να διδάξει τα μικρά παιδιά με καμία πρόθεση να τα τρομάξει. Αντιθέτως, θεωρώ πως μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν το βιβλίο και θα καταλάβουν το πόσο ευγνώμονες είναι που έχουν δίπλα τους την γιαγιά τους και είναι μια χαρά.   Ο λόγος της είναι οικείος  άμεσος κι άκρως κατανοητός. πλούσιο  λεξιλόγιο και σύντομες προτάσεις τον ενισχύουν καθιστώντας το βιβλίο καλογραμμένο κι ευκολοδιάβαστο. Εμένα μου άρεσε πολύ και σας το προτείνω με σιγουριά.

θα το βρείτε στις εκδόσεις Μεταίχμιο
    

                               Καλές σας αναγνώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου