Διαβάσαμε την έβδομη καρυάτιδα του Χρήστου Δημόπουλου

Πριν λίγες ημέρες έφθασε στα χέρια μας ένα βιβλίο για πιο μεγάλα παιδιά .
Συγκεκριμένα για την ηλικία των 9 και πάνω. Ο Χρήστος Δημόπουλος έχοντας εκδώσει άλλα δυο βιβλία στην ίδια σειρά στις περιπετετειες του ήπιου θερμοκηπίου ήρθε η σειρά να διαβάσουμε το τρίτο στη σειρά ΄΄την  έβδομη καρυάτιδα΄΄   Πολύ ωραία γραμμένο και με ωραία εικονογράφηση. Ο κ. Δημόπουλος δείχνει σεβασμό στους μικρούς (και μεγάλους) αναγνώστες, τους "μιλά" σωστά Ελληνικά και τους κρατά το ενδιαφέρον και την αγωνία ως το τέλος
αυτή τη φορά όμως μιλα σε  μεγαλύτερα παιδιά, έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει πιο περίπλοκη γλώσσα, να δημιουργήσει πιο ενδιαφέρουσα πλοκή, να πλάσει πιο σύνθετους χαρακτήρες και ν’ αναφερθεί σε ένα σωρό γεγονότα και στοιχεία που ένα μικρότερο παιδί θα έβρισκε πιθανόν δύσκολα ή ακατανόητα.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του ο κύριος Δημόπουλος αναφέρθηκε ότι αποφάσισε λοιπόν, να κάνει κάτι πιο πολύπλοκο, να δημιουργήσει ήρωες και ιστορίες που θα συγκινούσαν τα μεγαλύτερα παιδιά.

Ένας Άγγλος λόρδος που νόμιζε πως μπορούσε να πάρει ό,τι ήθελε από την Ελλάδα· ένα γράμμα που έγραψε ένας Τούρκος μαρμαρογλύπτης πριν από 177 χρόνια· ένα μυστικό που έμενε καλά κρυμμένο όλον αυτό τον καιρό και μια αλήθεια που, αν μαθευτεί, θα ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο. 


Ο Ήπιος Θερμοκήπιος, η Αθηνά κι ο Ορέστης προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι μιας απίστευτης ιστορίας. Από την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντούν την Αϊνούρ Σαϊλάν και την κόρη της, Μελτέμ, για να λύσουν τον γρί- φο που έχουν στα χέρια τους, ως το Μπρούμχολ, το αρχοντικό του Έλγιν λίγο έξω από το Εδιμβούργο, όπου συναντούν τη Φιόνα Λένοξ, πολιτιστική ρεπόρτερ του Μπι Μπι Σι, και όπου ο ηθοποιός σερ Λόρενς Όλιβ Πικλ έχει προγραμματίσει να δώσει την τελευταία παράσταση της καριέρας του, ο καθηγητής και τα εγγονάκια του βρίσκονται στα χνάρια μιας χαμένης Καρυάτιδας. Όμως, αυτή τη φορά δεν τους κυνηγά μόνον ο μοχθηρός Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ, αλλά και δυο πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Μεγάλης Βρετανίας…

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Ψυχογιός 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου