Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ από τις εκδόσεις Μίνωας


Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ από τις εκδόσεις Μίνωας έφθασαν στα χέρια μας και ταξιδέψαμε μαζί με τον ήρωας μας.
Δημοφιλέστατο, πολυμεταφρασμένο, ανθεκτικό στον χρόνο και στις ανατροπές παντός είδους, το βιβλίο του δουβλινέζου Τζόναθαν Σουίφτ γράφτηκε ως μια σάτιρα της κοινωνίας της εποχής του, καθώς ο δημιουργός του ήταν μαχητικός ιρλανδός πατριώτης. Γραμματέας διπλωμάτης, , ποιητής, ιερέας, ο Σουίφτ υπήρξε από τους σημαντικότερους πεζογράφους στην ιστορία των αγγλικών γραμμάτων. Από τα πολλά -σημαντικότατα- έργα του, το αλληγορικό τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ θεωρείται το αριστούργημά του. Σε αυτό ο καλοπροαίρετος και ευκολόπιστος γιατρός Λέμιουελ Γκιούλιβερ, έπειτα από πολλά διαδοχικά ναυάγια, βρίσκεται σε άγνωστους, φανταστικούς τόπους. 

Ο Γκιούλιβερ λατρεύει τα ταξίδια. Μπαρκάρει ως γιατρός και αρμενίζει σε άγνωστες θάλασσες και εξωτικές χώρες: από τη Λιλιπούτη, τη χώρα των μικροσκοπικών ανθρώπων, έως τη Βροβδινγνάγη, τη χώρα των γιγάντων, και από τη Λαπούτα, το ιπτάμενο νησί, έως το Χουίχνχνμς, το βασίλειο όπου κυβερνούν τα άλογα έχοντας υπηρέτες τους ανθρώπους.






Αιώνιος τυχοδιώκτης, παθιασμένος με τα θαλασσινά ταξίδια και τις περιπέτειες, ο Γκιούλιβερ ονειρεύεται να εξερευνήσει τους πιο μακρινούς και εξωτικούς τόπους. Στο πρώτο μεγάλο του ταξίδι, με προορισμό τις θάλασσες του Νότου, μια μεγάλη καταιγίδα που προκάλεσε το ναυάγιο του πλοίου του, στάθηκε η αφορμή να φτάσει σε μια χώρα φανταστική. Η χώρα έμοιαζε με κήπο, οι αγροί με παρτέρια γεμάτα λουλούδια κι οι άνθρωποι δεν ξεπερνούσαν σε ύψος τα δεκαπέντε εκατοστά: βρισκόταν στη Λιλιπούτη! Καθώς η δίψα του για νέες περιπέτειες παρέμενε άσβεστη, ο Γκιούλιβερ συνέχισε τα μακρινά ταξίδια… 


"Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ", το κλασικό μυθιστόρημα του Άγγλου συγγραφέα Τζόναθαν Σουίφτ, παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη έκδοση με εντυπωσιακή εικονογράφηση που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Tα πιο απίστευτα πράγματα παρουσιάζονται ως αληθινά, με μοναδικό και απίστευτα γοητευτικό τρόπο


Ένα βιβλίο όμορφα εικονογραφημένο και εξαιρετικά μεταφρασμένο,  από τον Φίλιππο Μανδηλάρα που απευθύνεται σε μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες.


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου