Ο Κουραμπιές Γιεσγιές από τις εκδόσεις Διόπτρα

Πριν λίγες ημέρες έλαβα από τις εκδόσεις Διόπτρα ένα καινούργιο παραμύθι που ήταν τόσο γλυκό και μας άνοιξε την όρεξη και τους δυο μας, μη σου πω και τους τρεις μας. Μα πραγματικά τόσα γλυκά σε ένα βιβλίο μας αναστάτωσε. 

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές από  τις εκδόσεις Διόπτρα


Κουραμπιέδες, κοκάκια, εκλέρ, μακαρόν, λουκουμάδες, μιλφέιγ.  Αυτό το παραμύθι μου άνοιξε την όρεξη. 😘😘😘😘😘
Πέρα από την πλάκα, είναι ένα αξιόλογο βιβλίο που μιλάει για τα συναισθήματα, και πως τελικά η ομορφιά βρίσκεται σε απλά πράγματα. Γι αυτό αγαπήστε τον εαυτό σας. Μπράβο στη συγγραφέα Αυγή Βάγια.


Ο κουραμπιές Γιεσγές τη μόνη λέξη που γνωρίζει να πει είναι ΄΄yes΄΄.  Οπότε είναι φυσικό ότι του λένε να λέει σε όλα yes. Έτσι όταν ο ζαχαροπλάστης του λέει θέλεις να σε πασπαλίσω με κουβερτούρα έλεγε yes, όταν του έλεγε θέλεις να σου ρίξω ινδοκάρυδο έλεγε yes, οπότε δεν έμοιαζε για κουραμπιές. Όμως τα υπόλοιπα γλυκά τον βοήθησαν να ξανά γίνει ο εαυτός του. 


Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή! Μια «λαχταριστή» ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι.







Θα το βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου