Μπισκότα γάμου (μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα)

Όλα του γάμου δύσκολα λένε και δεν έχουν και άδικο. Υπάρχουν πολλά για να οργανώσεις και έθιμα για να τηρήσεις. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα παραδοσιακά γλυκά που κάνουν και είτε μοιράζουν στην εκκλησία, είτε τα έχουν σπίτι.



Μπισκότα γάμου (μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα)



Υλικά για το μπισκότο:
  • 250γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 210γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 300γρ. αλεύρι
Σε ένα μίξερ ρίξε τα υλικά με την σειρά που σου τα έχω δώσει. Όταν φτάσει η στιγμή να βάλεις το αλεύρι βάλε το μίξερ στο χαμηλό και ανακάτεψε μέχρι να έχει απορροφηθεί το αλεύρι. Έπειτα σε ένα καθαρό πάγκο βάλε τη ζύμη και ξεκίνησε με απαλές κινήσεις να ζυμώνεις το ζυμαράκι σου. Άπλωσε τη ζύμη σου να είναι λεπτή, σκέπασε την με ζελατίνα και βάλε την στο ψυγείο για 2 ώρες. Με κουπ-πατ μετά δώσε ότι σχήμα θέλεις- νυφικό, καρδούλα- και βάλε τα πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Υλικά για την ζαχαρόπαστα:
  • 320γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4γρ. βρώσιμης ζελατίνης
  • 2-3 κ.σ γλυκόζη
  • 1/2 φλ. του καφέ νερό
  • 1/2κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή
  • 1κ.γ αγελαδινό βούτυρο
Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό και τη ζελατίνη να κάτσει 5 λεπτά. Ύστερα βάλε το κατσαρολάκι στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει. Έπειτα κλείσε το μάτι και πρόσθεσε τη γλυκόζη. Πρόσθεσε και τη βανίλια εφόσον έχουν ανακατευθεί όλα. Σε ένα μπολ, βάλε τη ζάχαρη άχνη και πρόσθεσε το υγρό μείγμα.
Ανακάτεψε αρχικά με ένα κουτάλι για να μην καείς και έπειτα με τα χέρια. Αφού ζυμώσεις μέχρι να μην κολλάει στα χέρια, πρόσθεσε το βούτυρο. Άμα το ζυμάρι κολλάει βάλε λίγη ακόμα άχνη ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμη, άπλωσε την πάνω από τα μπισκότα και όση περισσέψει, τύλιξε την σε μεμβράνη και βάλε την στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου