Μαθαίνουμε για το διάστημα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Τις τελευταίες τέσσερις περίπου εβδομάδες επεξεργαστήκαμε  στο σχολείο μας, το project που είχε θέμα το Διάστημα.
Το θέμα αυτό ήταν επιλογή των παιδιών και προέκυψε μέσα από δικές τους προτάσεις και  δημοκρατικές διαδικασίες επιλογής.
Είναι αγαπημένο θέμα των παιδιών αυτής της ηλικίας , απόδειξη ότι και στα δύο τμήματα του σχολείου μας προτάθηκε από τα παιδιά το ίδιο θέμα και  τελικά ψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Αφού αποφασίσαμε το θέμα μας, ψάξαμε να βρούμε τι γνωρίζουμε για το Διάστημα..



Τα παιδιά όπως και οι γονείς τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για υλικό σχετικό με το Διάστημα και το σχολείο μας γέμισε από βιβλία, παραμύθια, παιχνίδια κι ένα σωρό πληροφορίες για το θέμα μας....

Και το ταξίδι μας ξεκίνησε....

Πρώτος σταθμός, ποιος άλλος από τον δικό μας πλανήτη, τη γη .
Είδαμε σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο για το πώς φαίνεται η γη από το διάστημα, πώς  κινείται γύρω από τον ήλιο και πώς η Σελήνη γυρίζει γύρω από τη γη.
Την ζωγραφίσαμε με τον δικό μας τρόπο ατομικά ...


Όλες αυτές τις μέρες κάναμε τόσα πολλά ,ψάξαμε πληροφορίες σε βιβλία, στο διαδίκτυο, είδαμε ενδιαφέροντα βίντεο, διαβάσαμε όμορφα παραμύθια,τραγουδήσαμε τραγούδια για τον ήλιο και το φεγγαράκι,φτιάξαμε όμορφες κατασκευές και όχι μόνο,παίξαμε παιχνίδια, ταξιδέψαμε με τη φαντασία μας στο διάστημα και τους πλανήτες του, αγγίξαμε σχεδόν τα αστέρια, γίναμε μικροί αστροναύτες και τέλος με την δημιουργία του βιβλίου μας "αποφοιτήσαμε" από την σχολή του διαστήματος και πήραμε τα μετάλλια μας!!

Από τη δική μου τη πλευρά έφερα ένα βιβλίο από τις εκδόσεις μεταίχμιο που μόλις έχει εκδοθεί. 
Το εξευρευνήσαμε είχε όλα αυτά που μας ζήτησε η δασκάλα σε πολύ καλή εικονογράφηση τόσο ζωντανή, και ευπαρουσίαστη.

 Καλούμε όλους τους Μικρούς Εξερευνητές! Ώρα να εκτοξευτούμε στο διάστημα και να εξερευνήσουμε το Ηλιακό Σύστημα και ακόμα παραπέρα. Άνοιξε τα παραθυράκια για να δεις πώς μοιάζει ο κάθε πλανήτης, μάθε ένα σωρό πράγματα για τον Ήλιο και ανακάλυψε τα θαύματα των διαστημικών ταξιδιών. Υπάρχουν τόσα να εξερευνήσεις!

το βιβλίο είναι Πολυ χρήσιμο και για το σχολείο αλλά και για το σπίτι. Μπορούν να μάθουν τόσα πολλά πράγματα τα παιδιά μας

Θα το βρείτε στις εκδόσεις μεταίχμιο



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου