Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου της Δελίνα Βασιλειάδη από τις εκδόσεις Σιδέρη

Τις προηγούμενες ημέρες πήραμε στα χέρια μας ένα μικρο αλλά θαυματουργό βιβλίο. Τελικά αυτά τα μικρά βιβλιαράκια είναι πολύ ωραία, γιατί μετράει η ουσία και όχι το σκληροδετο εξώφυλλο

Το βιβλίο της συγγραφέως Δελίνας Βασιλειάδη «Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, σε εικονογράφηση της Βικτώριας Καπλάνη. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+.



Η Λίλα, σε μια βόλτα της στο δάσος, θα ακούσει κλάματα να έρχονται πίσω από ένα θάμνο. Βρίσκει λοιπόν ένα ουράνιο τόξο να κλαίει με λυγμούς γιατί είχε χάσει όλα του τα χρώματα και είχε γίνει γκρι.



Η Λίλα θέλει αμέσως να το βοηθήσει, αλλά μη ξέροντας τι πρέπει να κάνει για να βρει και πάλι τα χρώματά του, ζητάει βοήθεια από τη σοφή Κουκουβάγια.

Τι θα της προτείνει η Κουκουβάγια; Θα καταφέρει η Λίλα να δώσει και πάλι τα χρώματά του στο ουράνιο τόξο για να γίνει και πάλι χαρούμενο;



Ένα όμορφο και τρυφερό παραμύθι, για την δύναμη της φιλίας και της αγάπης. Τα παιδιά μέσα από την ιστορία  κατανοούν ότι όταν υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και βοηθούν άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τότε ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος.

Το θέμα είναι να αντιληφθούν τα παιδιά πως, παρά το γεγονός ότι στη ζωή πάντα θα εμφανίζονται προβλήματα και εμπόδια, υπάρχουν τρόποι να τα αντιμετωπίζουμε. Στις δύσκολες στιγμές μας πρέπει να εξωτερικεύουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, να εκφράζουμε τους προβληματισμούς μας και να στρεφόμαστε για βοήθεια στους ανθρώπους που μας αγαπούν, την οικογένεια και τους φίλους μας.

Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, τα παιδιά θα βρουν όμορφα παιχνίδια σχετικά με την ιστορία που διάβασαν και θα περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

…ένα παραμύθι γεμάτο από όμορφες εικόνες αγάπης, αγνά ειλικρινή συναισθήματα, λουλούδια και χρώματα…

Περίληψη: Μια όμορφη περιπέτεια ξεκινά όταν ένα κοριτσάκι, η Λίλα, προσφέρεται να βοηθήσει το απαρηγόρητο Ουράνιο Τόξο που έχει χάσει όλα του τα χρώματα και πλέον είναι γκρι.

Θα καταφέρει η Λίλα να ξαναφέρει τα χρώματα στο Ουράνιο Τόξο; Ποιος θα την βοηθήσει; Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν κοντά μας φίλοι αληθινοί που μας αγαπούν, μας υποστηρίζουν και μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες;

Φιλία, αγάπη, καλοσύνη, συμπόνια. Ένας υπέροχος πολύχρωμος κόσμος.

«αν χάνονταν ξαφνικά τα χρώματα… τότε;»

Θα το βρείτε στις εκδόσεις Σιδερη 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου