Η Πολυάννα μεγαλώνει από τις εκδόσεις Μίνωας

Η Πολυάννα, η πασίγνωστη στα παιδιά όλου του κόσμου, ηρωίδα του ομώνυμου μυθιστορήματος της Ελεάνορ Πόρτερ, δεν είναι πια το αξιαγάπητο κοριτσάκι, με την τόση αφέλεια, που παίζει "το παιχνίδι της χαράς", όπως της το είχε μάθει ο πατέρας της. 


Τώρα πια, η μικρούλα Πολυάννα μεγάλωσε. Έχει αποκτήσει καινούριες γνωριμίες, χωρίς ωστόσο να πάψει να παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι. Μόνο που τώρα δεν είναι αφελέστατο παιδί, αλλά μια κοπέλα αξιαγάπητη, πάντα γεμάτη ειλικρίνεια και καλή θέληση, που ακτινοβολεί τη χαρά και κάνει όλους γύρω της χαρούμενους και ευτυχισμένους. Μα κι η ίδια είναι χαρούμενη κι ευτυχισμένη και βλέπει ν' ανοίγονται μπροστά της καινούριοι ορίζοντες. 



Κι η ευτυχία της είναι πιο μεγάλη, γιατί ετοιμάζεται πια να φτιάξει το δικό της "σπιτικό", θεμελιωμένο πάνω σε μια μεγάλη αγάπη. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο τρυφερότητα, συγκίνηση, καλοσύνη, που έκανε τη φήμη της συγγραφέως του ν' απλωθεί σ' όλο τον κόσμο.

Η Πολυάννα, το κοριτσάκι που κατάφερε να μάθει το παιχνίδι της χαράς σε όλους σχεδόν τους κατοίκους της πόλης της, μεγάλωσε. Έγινε μια χαριτωμένη κοπέλα, γεμάτη καλοσύνη, ανθρωπιά, τρυφερότητα και κάνει τους γύρω της ευτυχισμένους και χαρούμενους. Οικονομικά και συναισθηματικά προβλήματα όμως έρχονται να σκιάσουν την ευτυχία της. Πρέπει να παρηγορήσει τη θεία της, που έχασε την περιουσία της και τον αγαπημένο της γιατρό. Πρέπει να βρει κάποια δουλειά για να κερδίζει το ψωμί της. Αλλά ταυτόχρονα η Πολυάννα ερωτεύεται.



H Πολυάννα, που κατάφερε με την καλοσύνη της και το «παιχνίδι της χαράς» να αλλάξει τη ζωή πολλών κατοίκων της πόλης της, επεκτείνει τη μαγική επιρροή της και στη Βοστόνη.

Θα βγάλει από την κατήφεια και τη δυστυχία τη γυναίκα που τη φιλοξενεί και θα χαρίσει το χαμόγελό της σε όλους.
Ακόμα κι όταν βρεθεί η ίδια σε δύσκολη θέση δε θα σταματήσει να σκορπίζει αγάπη, τρυφερότητα και ανθρωπιά.
Όμως η Πολυάννα μεγαλώνει και η καρδιά της αρχίζει να χτυπά αλλιώτικα για τον παιδικό της φίλο, Τζίμη Μπιν, που κι εκείνος την αγαπά.
Θα καταφέρουν άραγε οι δυο νέοι να ξεπεράσουν κι αυτήν τη φορά τα εμπόδια που εμφανίζονται στη ζωή τους;
Η συνέχεια του κλασικού βιβλίου της Ελεάνορ Πόρτερ με ηρωίδα την Πολυάννα είναι γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό για τη ζωή.
Ένα έργο που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

θα το βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας






Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου